NAJVEĆI IZVOZNIK ORGANSKE HRANE u Srbiji: Radije ustajem u 6 zbog njive nego u 7 zbog kancelarije (FOTO)
Foto: Priče sa dušom

direktor moje bašte...

NAJVEĆI IZVOZNIK ORGANSKE HRANE u Srbiji: Radije ustajem u 6 zbog njive nego u 7 zbog kancelarije (FOTO)

Osim ljubavi ka gastronomiji i kvalitetnom povrću i voću, koje je prvo počeo da uzgaja za sebe, ovaj diplomirani ekonomista nema drugi odgovor na pitanje kako se zatekao u svetu poljoprivrede
Objavljeno: 09:16h

Da sam kojim slučajem razgovor sa Đurađem Caranovićem (33) zakazao u 7 ujutru umesto u podne, njemu bi to odgovaralo jer je ranoranilac. I upravo kroz rečenicu „da će radije da ustane u 6 sati i da ode na njivu, nego u 7 da bi radio u kancelariji“ opisao mi je svoju ljubav prema njegovom novom poslu, koji je odabrao nakon devet godina rada u velikim korporacijama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osim ljubavi ka gastronomiji i kvalitetnom povrću i voću, koje je prvo počeo da uzgaja za sebe, ovaj diplomirani ekonomista nema drugi odgovor na pitanje kako se zatekao u svetu poljoprivrede. Čak mu ni roditelji nisu sa sela – pet generacija Caranovića živi na Vračaru.

foto: Priče sa dušom

Poslednjih šest godina ovaj mladi momak direktor je Moje bašte, poljoprivrednog gazdinstva koje proizvodi med, povrće i voće i okuplja oko 88 gazdinstava iz Srbije koja školuje i pomaže im da naprave najkvalitetniji organski proizvod i da ga kasnije izvezu u zemlje Evropske Unije i u Švajcarsku. Imaju 82 zaposlena među kojima su članovi domaćinstava, tehnolozi, IT stručnjaci, fizički i administrativni radnici. Jedini u Srbiji proizvode organsko voće, čak i lešnik!

Pored toga, od 2013. godine, bave se razvojem IT u poljoprivredi, sa uspešnim projektima kao što su dronovi, solarne pumpe na vodu i automatizacija plastenika, koje takođe plasiraju na evropsko tržište.

foto: Priče sa dušom

Nije bilo lako jer kod nas vlada stav „ćuti, dobro je“ koji se prenosi iz generacije u generaciju i čiji kontinuitet niko neće da prekine i uskladi sa modernizacijama. Mi radimo sa registrovanim tradicionalnim poljoprivrednim proizvođačima koji su bili spremni da promene način rada i standarde koje koriste. Tu je i njih devetoro koji su krenuli od nule sa start up preduzećima. Naši saradnici su iz cele Srbije i često su u pitanju socijalno ugrožene porodice koje su izuzetno motivisane.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.