DODIRNULA SAM UKLETO DRVO KOD REKOVCA! Nećete verovati šta se dogodilo nakon toga, NE POKUŠAVAJTE! (FOTO)
Ukleto drvo, Foto: Aleksandra Čolić

usudila sam se

DODIRNULA SAM UKLETO DRVO KOD REKOVCA! Nećete verovati šta se dogodilo nakon toga, NE POKUŠAVAJTE! (FOTO)

Nije mi bilo svejedno, a sada je ostalo samo da čekam njegovu "reakciju"

Objavljeno:

Negde na pola puta između mesta Oparić i Belušić, kod Rekovca nalazi se famozno "ukleto" drvo, koje neki zogu i "gumeno" iz neobjašnjivih razloga. Ekipa Espresa odlučila je da ispita da li zaista postoji nešto paranormalno u tom drvetu, te smo se uputili ka njemu.

Pored mnoštva fotografija koje se mogu pronaći na Internetu bilo nam je teško da ga pronađemo. Na prvi pogled ne izgleda ništa drugačije od bilo kog drveta, osim što se u trenutku kada smo bili bilo osušilo u poređenju sa niskim rastinjem koje ga je "opkolilo".

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

Osim toga da je drvo ukleto može se pronaći još i da se niko već dugi niz godina ne usuđuje da obrađuje zemlju koja je u njegovoj blizini, ali to ipak nije tačno, jer se kukuruz nalazi na metar od drveta. Malo je čudno, priznajem što je samo taj prostor, dokle doseže korenje drveta ostalo netaknuto.

Kukuruz oko drveta
Kukuruz oko drvetafoto: Aleksandra Čolić

Dok sam iz daljine posmatrala drvo zapazila sam da svaki automobil kada prolazi skrene na drugu stranu puta, kako ne bi prošao tik uz drvo. Očigledno je verovanje u paranormalno drvo rašireno među lokalnim stanovništvom. Upravo zbog toga odlučila sam da pitam meštane šta misle o tom verovanju.

To je gumeno drvo. tako ga zovu, ali ne znam zbog čega. Naša pravoslavna vera je mnogo jača od toga. Zaobilazimo ga u širokom luku, tako da ja ne bih da proveravam da li je ukleto - rekao je mladić iz obližnjeg sela.

Dečko i devojka u prolazu su prokomentarisali da ne veruju u to i da ga prilikom prolaska ne obilaze. Prema njihovim rečima stariji ljudi bolje znaju šta to nije u redu sa drvetom.

Kao niko ne veruje, ali niko to ne pipa. Nismo ništa čuli da se loše desilo, ali niko to ne čačka - rekao je stariji gospodin.

To drvo tu stoji ne zna se od kad. Takvo je, kakvo je, niti raste nisi se suši. Ja u to ne verujem, ali ga ne diram - dodao je stariji meštanin.

Kako kaže narodna izreka "đavo mi nije dao mira" i odlučila sam da ispitam ukletost drveta. Nakon razgovora sa meštanima odlučila sam da to nisu dovoljni razlozi koji bi me odgovorili od toga da dodirnem drvo.

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

Kako sam mu prilazila sve bliže neki nemir i strah su me obuzimali. Moram da priznam da sam se malo plašila da ga dodirnem. Ipak, skupila sam snage i dodirnula njegovu hrapavu, suvu koru. Nije mi bilo svejedno, a sada je ostalo samo da čekam njegovu "reakciju".

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

ISTORIJA "UKLETOSTI"

Veruje se da je drvo zasađeno tokom Prvog srpskog ustanka, a kada je počelo da biva "zlo" niko od meštana ne zna. Svi u obližnjim selima ga pamte od kada su se rodili, a retko ko se usuđuje da ga dodirne ili bude u njegovoj blizini.

Drvo je divlja jabuka koja vodi poreklo sa Kavkaza, visoko je oko 3 metra i ima široku i gustu krošnju. Kažu da ima plod svake druge godine, a kako se sačuvalo svih ovih godina bez ljudskog uticaja ostaje nejasno.

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

KAKO DRVO DELUJE?

- Kažu da je hajduk Stevan Jakovljević iz Belušića legao pod drvo da se odmori. Kada se probudio, dugo nije mogao da otvori oči, a kad je uspeo, ostao je razrok - navodi Jovanović za Ikragujevac.com.

Postoji priča i o meštaninu koji je lomio grane sa njega, dok je bio u alkoholisanom stanju, nakon čega je legao da odspava baš ispod krošnje. Navodi se da su njegova deca kasnije bile nakaze.

Ukleta jabuka
Ukleta jabukafoto: Aleksandra Čolić

Nisu dobro prošli ni vredni ljudi, te je tako jedan čovek orao u njegovoj neposrednoj blizini. Kada je krenuo kući prevrnuo se sa traktorem i poginuo. Takođe postoji priča da je jedna devojka umrla na dan svog venčanja samo jer je sa drveta otkinula jednu grančicu.

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

ŠTA SE DESILO NAKON ŠTO SAM DODIRNULA DRVO?

Iako su se lokalni meštani čudili što smo prevalili toliki put da bismo proverili ukletost drveta, moram da kažem da se ništa u povratku čudno nije dogodilo. Možda samo naša ekipa nije imala tu nesreću, ali to nije tako loša vest. Svakako vam ne bi preporučila da ga dodirujete i isprobavate njegovo dejstvo, jer očigledno postoji razlog zašto će vas na to upozoriti skoro svi meštani.

Ukleto drvo
Ukleto drvofoto: Aleksandra Čolić

Šta vi mislite da li je drvo zaista ukleto i da li verujete da može da bude?

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.