ŠTA KUPITI NA SAJMU KNJIGA? Poznati imaju zanimljive preporuke za vas! (FOTO)
Foto: Jelena Vučetić, Zorana Jevtić, Fonet

knjige, a ne zvona i praporci

ŠTA KUPITI NA SAJMU KNJIGA? Poznati imaju zanimljive preporuke za vas! (FOTO)

Imate novca, a ne znate kako da ga potrošite na upravo otvorenom Sajmu knjiga?
Objavljeno: 19:57h

Počeo je Sajam knjiga u Beogradu, manifestacija koju slobodno možemo da nazovemo "praznikom svih ljubitelja književnosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga, čiji je počasni gost Iran, od 450 izlagača 40 je stranih - iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rusije, Slovenije.

foto: Petar Lazović

DERVIŠ POBESNEO I SRUŠIO INTERNET NA MOSTU NA DRINI: Ovako bi glasili naslovi najvećih književnih dela da su pisana danas!

U tom duhu, pitali smo javne face šta bi svakom posetiocu ovog sajma preporučile da "pazare" na sajmu. Bilo je tu svega, do domaćih do stranih autora, od klasika do novih hitova. Pročitajte, ako nemate inspiraciju, pa pravac sajam!

Macura: Obožavam Isidoru Bjelicu!

- Volela bih kad bi mi neko za rođendan poklonio knjige o Nikoli Tesli. Imam ih nekoliko, o njegovom životu sam mnogo čitala, i mnogo mi drže pažnju - kaže Nada za Espreso.

foto: Espreso.co.rs

A šta naša najpoznatija doktorka čita kad je tužna?

- Volim da čitam Bugakova, njegove knjige me uvek nasmeju jer je on ovako dosta slobodniji. Mladima bih preporučila neku knjigu od Zorannah, ona piše baš onako za mlade!

- Inače, privatno ja volim knjige Isidore Bjelice, njen sam veliki fan. Na sajam ću ići ovih dana, i odmah ću kupiti njenu novu knjigu, koja je nedavno izašla. Njene knjige su nešto što bih svakome toplo preporučila.

Šešelj: Čitajte samo moju knjigu!

foto: Fonet

Lider radikala na Sajmu knjiga ima svoj štand, a kaže da će tu biti svaki dan, ali ne sve vreme. Na pitanje da preporuči neku knjigu našim čitaocima, kaže:

- Nek čitaju samo moju knjigu, " Ideologija srpskog nacionalizma"!

foto: Petar Lazović

Aleksandra Janković: Uvek se vraćam Dostojevskom!

foto: Filip Plavčić

Aleksandra Janković, psiholog, kaže da svima preporučuje knjigu "Sveti Porfirije", da će ići na sajam obavezno, ali da voli da se vraća starim knjigama:

- Onaj kom se uvek vraćam je Dostojevski, naročito delu "Idiot". Zatim i domaćim piscima, Andriću... Volim "Na Drini Ćuprija"...Ipak, Dostojevski mi je omiljeni - kaže nam Aleksandra.

Živković: Samo da se čita

Političar Zoran Živković kazao nam je da nema određene preporuke, jer ima toliko lepe književnosti.

- Bitno je da ljudi čitaju, svi se nešto žale ali bi bilo mnogo bolje da više čitamo. Samo nek se čita - kazao je Živković.

foto: Petar Lazović

Anđus: "Maskaradu" obavezno pročitajte!

Poznati novinar Dejan Anđus je savetovao svima da kupe knjigu "Maskarada" od Biljane Lukić.

foto: Filip Plavčić

Maskarada je jedinstvena pripovest o nepokolebljivoj borbi jedne mlade osobe da ostvari svoje ideale i sačuva veru u pravdu, ljubav i život dostojan čoveka, stoji u opisu knjige.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.