RASKINUT UGOVOR SA FIRMOM KOJA NIJE ZBRINULA PSE LUTALICE: Građani Prijepolja još uvek su u velikom problemu (FOTO)
Psi lutalice, Foto: RINA

NAPADI NA GRAĐANE

RASKINUT UGOVOR SA FIRMOM KOJA NIJE ZBRINULA PSE LUTALICE: Građani Prijepolja još uvek su u velikom problemu (FOTO)

Iz Opštinskog budzeta već godinama unazad, enormne sume novca isplaćuju se za štete koje nastaju od ujeda pasa lutalica, ili povreda građana na javnim površinama

Objavljeno:

Psi lutalice su veliki problem u opštini Prijepolje, a do sada se desilo već nekoliko napada i na građane. On bi mogao još da potraje, jer je lokalno rukovodstvo odlučilo da raskine ugovor sa beogradskom firmom koja nije ispunila svoje ugovorne obaveze kad je u pitanju humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica.

„Prema nalazima komunalne inspekcije i izjavama građana, ta kompanija nije poštovala ugovorene obaveze, već je iste kršila pa je doneta odluka da se pokrene procedura za raskid ugovora“, rekao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić.

Iz Opštinskog budzeta već godinama unazad, enormne sume novca isplaćuju se za štete koje nastaju od ujeda pasa lutalica, ili povreda građana na javnim površinama. Najveći deo para predstavljaju troškovi sudskog procesa i samog izvršenja. Kako bi bar donekle smanjili ovaj namet na budzet, lokalna samouprava predložila je nekoliko mera koje bi trebalo te troškove da znatno smanje.

Psi lutalice, Psi, Lutalice
foto: Rina

„Jedna od mera je slanje dopisa svim ustanovama koje su u procesu prilikom prijavljivanja građana, Domu zdravlja, Policijskoj upravi, veterinarskim stanicama, inspekcijskim službama. Od njih smo tražili bolju saradnju i adekvatnu reakciju, kako bi se smanjio prostor, po nama, za radnjama koje zakonom nisu dozvoljene“, navodi Hodzić.

U Prijepolju je krajem prošle godinev uspešno obavljena akcija u kojoj je uhvaćeno 10 pasa lutalica, a koji su ugrožavali bezbednost građana, a opština samo za štetu nastalu od ujeda pasa prošle godine izdvojila više od 60 miliona dinara.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.