Rođeno 7 beba za GODINU DANA: Srbija umire, situacija ALARMANTNA!
Foto: Profimedia

Katastrofalni podaci

Rođeno 7 beba za GODINU DANA: Srbija umire, situacija ALARMANTNA!

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u celoj opštini živi 1.409 stanovnika, od čega je samo 80 mlađe od 14 godina
Objavljeno: 11:38h

Od početka 2016. godine u Crnoj Travi i svim okolnim selima rođeno je samo sedam beba, dok 2013. nije bilo nijedne. Ukoliko se trend nastavi, u Crnoj Travi, nekada poznatoj po vrsnim građevincima, više neće imati ko da popravi ni već izgrađene kuće.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u celoj opštini živi 1.409 stanovnika, od čega je samo 80 mlađe od 14 godina.

Zbog toga postoji strah da će i Građevinsko-tehnička škola "Milentije Popović", koja je iznedrila čuvene majstore, uskoro ostati bez đaka.

"Ispade da nam je naša najvrednija stvar, građevinska škola, postala najveći usud. Najbolji građevinci se traže svuda po Srbiji. Crnotravci su izgradili pola Beograda, pa ne čudi što nas je sada više tamo nego u Crnoj Travi", rekli su Crnotravci za Južne vesti.

Drastično smanjenje broja stanovnika nastupilo je u drugoj polovini 20. veka. Prema podacima popisa 1953. godine, u Crnoj Travi je bilo skoro 14.000 stanovnika, a 2011. ostalo ih je samo 1.660.

Migracija čitavih porodica je krenula početkom 60-ih, pa je u narednih 20 godina broj stanovnika prepolovljen, pokazuju i podaci publikacije “Prirodno kretanje stanovništva u Republici Srbiji 1961-2010”, koju je izdao Republički zavod za statistiku.

Već tada je u Crnoj Travi bilo više umrlih nego rođenih, a prirodni priraštaj je iz godine u godinu opadao. Dok je 1961. godine rođeno 205 beba više nego što je umrlo ljudi, prošle godine je umrla 51 osoba, a rođeno svega šest beba.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.