GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE APELOVAO NA LOZNIČANE: Izbegavaje VRUĆINE!
Leto, Foto: Aleksandra Čolić

oglasili se

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE APELOVAO NA LOZNIČANE: Izbegavaje VRUĆINE!

Gradski štab apeluje na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i obradivim površinama u blizini šuma zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine

Objavljeno:

Leto se ne šali, a posle novog dopisa dobijenog od Sektora za vanredne situacije i upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se loznički Gradski štab za vanredne situacije ponovo oglasio. Štab Lozničane upozorava da postupaju odgovorno i izbegavaju izlaganje suncu i visokim temperaturama u najtoplijim delovima dana do srede, pošto se očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 37 stepeni.

"Gradski štab apeluje na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i obradivim površinama u blizini šuma zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine. Izazivanje požara predstavlja opasnost po život i imovinu građana, a za krivična dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine i za izazivanje opšte opasnosti za učinioce su predviđene kazne od šest meseci do pet godina zatvora kao i novčana kazne", stoji u saopštenju Štaba.

U skladu sa dopisom Sektora za vanredne situacije sve nadležne komunalne službe i ustanove su obaveštene o periodu veoma toplog vremena i u skladu sa tim preduzeće sve preventivne i mere opreza radi suzbijanja mogućih neželjenih posledica. To podrazumeva obezbeđivanje dovoljne količine vode za piće za sve građane, posebno za najugroženije među kojima su starija lica kao i preventivne mere zaštite od požara na otvorenom, upozorava i apeluje Štab.

Bonus video:

02:10

KLIMA UREĐAJI SVE ČEŠĆI IZAZIVAČI POŽARA U STANOVIMA! Vatrogasci apeluju na građane: Gasite ih kad izlazite iz stana!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.