LJUBAV PREMA BOGU I BLIŽNJEM JE SMISAO ŽIVOTA: Porfirije se obratio građanima uz JAKO MUDRE REČI!
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije, Foto: Emilija Jovanović

DONJI MLADENOVAC

LJUBAV PREMA BOGU I BLIŽNJEM JE SMISAO ŽIVOTA: Porfirije se obratio građanima uz JAKO MUDRE REČI!

- Кad volimo Boga naš život ne može biti pogrešan", rekao je patrijarah Porfirije u Donjem Milanovucu

Objavljeno:

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije poručio je danas da su "ljubav prema gospodu i bližnjem smisao našeg života" kao i da "gospod odbacuje svaku gordost, greh i mržnju".

"Кad volimo gospoda i kad nam je on na prvom mestu sve će biti dobro. Кad volimo Boga onda živimo po zapovestima njegovim. Кad volimo Boga naš život ne može biti pogrešan", rekao je patrijarah Porfirije u Donjem Milanovucu, koji danas obležava svoju slavu Svetog Velikomučenika Pantelejmona, prenela je Informativna služba SPC.

On je, u crkvi Svetog Nikolaja Miriklijskog Čudotvorca, poručio da "nema ništa savršenije od molitve koju čovek upućuje Bogu za dobro svojih bližnjih i spasenje sveta".

Obraćajući se okupljenima, patrijarh Porfirije je rekao da je "ova živopisna okolina oko nas dokaz ljubavi božje, a lepota pokazuje da sama od sebe nije mogla postati".

"Ta lepota prirode ukrašena je verom pravoslavnih hrišćana ovog kraja kroz vekove", istakao je patijarh Porfrije, koji je svečano dočekan juče u Kladovu gde je i otpočeo prvu posetu timočkoj eparhiji od kada je postao poglavar Crkve.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.