STAN, LOVA, KRSTARENJE Nema više šerpi i miksera: Šta srpski mladenci najčešće dobijaju u koverti?
Foto: Profimedia

devize, devize...

STAN, LOVA, KRSTARENJE Nema više šerpi i miksera: Šta srpski mladenci najčešće dobijaju u koverti?

Od dobijenog novca mlada i mladoženja prema idealnom obrascu kupuju neki komad nameštaja za novo domaćinstvo ili idu na bračno putovanje
Objavljeno: 18:17h

Čak i na tradicionalnim srpskim venčanjima vreme je postalo novac jer se sa milenijumskim generacijama mladenaca svadbeni poklon pretvorio od nezgrapne bele tehnike, nameštaja ili ukrasa, u kovertu sa devizama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Od dobijenog novca mlada i mladoženja prema idealnom obrascu kupuju neki komad nameštaja za novo domaćinstvo ili idu na bračno putovanje. Međutim, u većini slučajeva ovi pokloni pokrivaju deo troškova u restoranu ili za iznajmljenu muziku. Običaj je da gosti daju najmanje onoliko novca koliko košta mesto ili takozvana stolica u restoranu. Najčešće se mladencima poklanja koverta sa 50 evra, s tim što rođaci izdvajaju i više od toga - ističe Gordana Zorić, dugogodišnji matičar opštine Stari grad u Beogradu.

foto: Youtube / Printscreen

Međutim, i među tim uniformisanim poklonima mogu se naći unikati.

- Sećam se starijeg para stomatologa kojima je kum u kovertu stavio vaučer za krstarenje čuvenim kruzerom "Kosta Konkordija” koji je potonuo na Sredozemnom moru. Na svu sreću, mladenci su preživeli, ali to bračno putovanje će im ostati u sećanju za ceo život. Baš sam ih srela nedavno i mnogo su srećni i zaljubljeni - priča Zorićeva i dodaje da se sve češće na svadbama poklanjaju putovanja.

Ne zaboravljaju se ni oni darovi koji ne mogu da uđu u svadbenu salu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.