Nesvakidašnja trka sa plemenitim ciljem: Muškarci na štiklama oduševili Beograđane
Foto: Marina Lopičić

muška podrška

Nesvakidašnja trka sa plemenitim ciljem: Muškarci na štiklama oduševili Beograđane

Trka je organizovana u okviru Roze bazara, koji se održava u cilju obeležavaja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke
Objavljeno:

Muškarci u roze cipelicama sa štiklicama, roze majicama i okruženi ružičastim balonima, a među njima i beogradski hokejaši, krenuli su danas u nesvakidašnju trku Knez Mihailovom uilcom. Ovi hrabri momci pokazali su ne samo da umeju da se izbore sa visokim štiklama, već i da pruže snažnu podršku borbi protiv opake bolesti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Trka je organizovana u okviru Roze bazara, koji se održava u cilju obeležavaja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

foto: Marina Lopičić

Edukativne radionice, roze štand za manikir i štandovi sa rukotvorinama privukli su pažnju prolaznika, koji su se uključili u događaj kako bi pokazali svoju podršku ovom važnom ženskom pitanju i učestvovali u simboličnoj šetnji Knez Mihailovom ulicom.

- Želja nam je da motivišemo što veći broj žena da se javi na skrining program, koji ima za cilj rano otkrivanje raka dojke. Od ove opake bolesti svake godine u Srbiji oboli preko 4000 žena, a skrining može da im produži i spasi život - izjavio je prof. dr Berislav Vekic, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, koje je podržalo manifestaciju, zajedno sa Nacionalnom organizacijom lečenih od raka.

foto: Marina Lopičić

Ova bolest svake godine odnese oko 1.600 života u Srbiji, a iz ambasade SAD, koja je učestvovala u organizaciji događaja, kažu da podržavaju ovu inicijativu zbog svih koji su se susreli sa ovom bolešću.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.