Minja Subota priča zašto ga je Severina tražila čim je došla u BG i kako je otkrio Brenu! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

espreso intervju

Minja Subota priča zašto ga je Severina tražila čim je došla u BG i kako je otkrio Brenu! (VIDEO)

Za koga navija Minja, kako bi danas izgledao "Muzički tobogan", ali i kako je od inženjera postao pevač i kompozitor dečijih pesama, otvoreno je govorio u našoj emisiji "Espreso Intervju"
Objavljeno: 17:15h

Minja Subota. Mezimac mališana mamio je njihove osmehe, ali i njihovih roditelja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njegov čuveni "Muzički tobogan" svi su željno iščekivali, a ni u 77-oj godini ne posustaje. Svaki trenutak koristi da posveti onima kojima je posvetio i ceo radni vek - klincima.

Kako i sam voli kaže, stvaralaštvo danas je siromašno. Dokaz tome je to što danas znamo sve one pesme koje su se nekad slušale i pevale baš u njegovom programu.

Za koga navija Minja, kako bi danas izgledao "Muzički tobogan", ali i kako je od inženjera postao pevač i kompozitor dečijih pesama, otvoreno je govorio u našoj emisiji "Espreso Intervju".

Gde je danas Minja Subota i gde ga možemo videti?

- I dalje sam u realizaciji nekih mojih želja i projekata i zbog toga sam zadovoljan. Ono što je u poslednje vreme bilo značajno je "Radost Evrope". Deca iz 18 zemalja Evrope bila su naši gosti. Treba da budemo zadovoljni što imamo jednu takvu manifestaciju i na neki način nam ona govori da mi iz Evrope nismo ni izlazili, nego da je Evropa uvek bila ovde zahvaljujući deci evropskih zemalja.

- Zaista sam srećan što sam deo toga, ali ima još događaja. Sa Jocom Adamovim sam vodim "mini-tini fest", pravi muzički praznik koji se održava svake godine u Pazovi. Prošle nedelje sam bio na konferenciji beba u Vrbasu, na kom su angažovane baš one! To je divan program upućen roditeljima, ima dosta takmičenja, kao na primer u puzanju, koja će pre da popije sok, a zove se "Cuger beba". To su događaji koji se pamte.

foto: Filip Plavčić

Vi ste završili Eletrotehnički fakultet, a ipak ste celog života pevali i komponovali za mališane? Otkuda vi u tom "dečjem" svetu. Negde sam čitala da je jedna igranka bila presudna...

- Elektroniku sam voleo od najmlađih dana i smatrao sam da treba da budem inženjer, pa sam zato to i studirao. Ipak, ja sam išao i u srednju muzičku školu, svirao sam klavir. Moj brat je već tad imao svoj orkestar i u mojoj kući se uvek muziciralo. Muziku sam voleo kao i elektroniku.

- Muzička ekipa, koja je tad bila jaka, a koja je nastupala za Radio Beograd, moj brat i ja, okupljali smo se u klubu. Tu su bili i Ljuba Ršumović, dramska sekcija, i jednom smo se uključili u program Radio Beograda. Mene su odmah uzeli da im budem voditelj, a studirao sam elektroniku. A meni to pa - nije bio problem. I tako sam ubrzo počeo da vodim najveću emisiju Radio Beograda, subotom uveče koja se snimala na terenu...baš u to vreme ja sam snimao pesme, zabavnu muziku, a čak sam pisao i aranžmane...

Tada smo osmišljavali emisije koje su prelazile ekran. Kad me je to povuklo, onda smo se okupljali u domu Pionira Beograd.

Sve ove dečije pesme koje sam ja pisao ili komponovao, sve je to počelo tu. Kad jednom uđete u vode televizije, gde dobijate dobre i velike programe, gde je sve bilo postavljeno na elegantan i gospodski način, iz nje ni ne izađete...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.