Direktorka Kliničkog u Nišu uhapšena tokom čistke: Pacijente slala u svoju kliniku?
Foto: Kcnis.rs

sukob interesa!

Direktorka Kliničkog u Nišu uhapšena tokom čistke: Pacijente slala u svoju kliniku?

Šta je pozadina smene direktorke očne bolnice u Nišu, koja je "pala" tokom čistke ministarstva zdravlja. Utvrđuje se da li je red za kataraktu u državnoj ustanovi veštački pravljen
Objavljeno:

Profesorka dr Gordana Zlatanović, koju je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar sa još 10 rukovodilaca zdravstvenih ustanova, posle prvih izveštaja o kontroli bolnica, smenio sa mesta direktora Klinike za očne bolesti KC Niš, do prekjuče je u državoj klinici bila šef i svom sinu, kćerki, i zetu "pride", a sa istima, "pojačanima" i mužem Ljubišom Zlatanovićem, drži i privatnu "Kliniku Maja", koja sa RFZO ima ugovor za operacije katarakte, na koje u državnoj bolnici pacijenti nikako da stignu na red!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je klasičan primer nepotizma i sukoba interesa kakvih u zdravstvu Srbije ima još.

SEČA U SRPSKIM BOLNICAMA: Nakon kontrola smenjeno 11 direktora - evo u kojim gradovima!

Inspekcija, prema saznanjima "Novosti", sad proverava da li su profesorka Zlatanović i njena najuža familija pacijente sa državne klinike preusmeravali u svoju privatnu kliniku. Ispituje se i da li je red za operacije katarakte, u KC Niš, možda, namerno pravljen kako bi bilo više posla za privatnu "Kliniku Maja".

Ovaj slučaj nepotizma u KC Niš stanovnicima grada na Nišavi odavno je poznat, a u tamošnjem Kliničkom centru, gde ima još lekara koji su tu zaposlili svoju decu, sad se ponovo prepričava kako su se mnogi potajno smejali dok su do prekjuče sin i kćerka profesorke Zlatanović na radnom mestu majci obraćali sa "direktorka". I ćerka Maja i sin Marko imaju impresivne biografije: Maja je studije završila sa prosekom 10, kao najbolji student Medicinskog fakulteta u Nišu 2005. godine, a Marko se između ostalog usavršavao i na Kolumbija univerzitetu u SAD. Ipak, ih "bije glas" da ih je zaposlila mama. Tu "zaslugu" profesorka Zlatanović nema i kod zeta, kojeg je Maja upoznala tu, na očnoj klinici.

Za profesorku Zlatanović smena sa mesta direktora klinike bila je kao "grom iz vedra neba", a najblaže rečeno potezom ministra Lončara "iznenađeni" su i drugi smenjeni direktori sa kojima su juče razgovarali novinari "Novosti". Svi tvrde da su za smenu saznali iz medija.

- Konkretno, ne znam šta mi se zamera, jer nikakav dopis, niti obrazloženje nisam video - rekao je dr Igor Maljković, smenjeni direktor Opšte bolnice u Boru, za koju on tvrdi da je jedna od najuređenijih medicinskih ustanova u Srbiji i da ne vidi nijedan razlog za smenu.

Doktor Zoran Milošević, smenjeni direktor Opšte bolnice u Majdanpeku, kaže da je "način na koji je smenjeno 11 direktora, najblaže rečeno, sraman":

- Komisija koja je obavila kontrolu bila je, što se vidi iz izveštaja, zadovoljna stanjem.

Bolnice u Prijepolju i Priboju tročlana komisija Ministarstva zdravlja posetila je u petak.

- Mislio sam da će nakon posete uslediti nekakav izveštaj uočenim nedostacima u smislu unapređenja rada bolnice i lečenja pacijenata, tim pre što nisu u negativnom kontekstu komentarisali svoja zapažanja - priča smenjeni direktor prijepoljske bolnice, dr Branko Gojaković. - Mi smo vezani za Zdravstveni centar Užice i nadležno ministarstvo tako da svi propusti koji se odnose na dotrajalost aparata ne idu na našu adresu.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.