Patrijarh Irinej u Londonu: U ovakvom svetu Bog želi da se crkve zbliže!
Foto: Fonet / ap

Zvanična poseta Engleskoj

Patrijarh Irinej u Londonu: U ovakvom svetu Bog želi da se crkve zbliže!

"Istovremeno, potrebno je da iznutra nastavimo da gradimo ono što nas sve zbližava, a postoji mnogo toga što delimo mi i katolici, kao i protestanski svet", rekao je Irinej
Objavljeno: 08:05h

Srpski patrijarh Irinej rekao je tokom posete nadbiskupu od Kanterberija da "hrišćanske crkve moraju da pronađu načine da sklone u stranu ono što ih razdvaja".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Irinej je rekao da je svet trenutno prezasićen konfuzijom i nemirima i da u takvoj situaciji crkve moraju da pronađu načine da se dodatno približe ljudima.

"Istovremeno, potrebno je da iznutra nastavimo da gradimo ono što nas sve zbližava, a postoji mnogo toga što delimo mi i katolici, kao i protestanski svet", rekao je Irinej.

Srpski patrijarh je tokom zvanične posete Engleskoj rekao da je to temelj na kome bi trebalo da se grade zajednički odnosi. "Verujem da je to volja Božija i da je to ono što Bog očekuje od nas. Zato mi moramo da budemo sluge tog zadatka, da širimo Jevanđelje u našem vremenu i našem svetu", rekao je Irinej. Iz Lambert Palasa je saopšteno da je nadbiskup od Kanterberija Džastin Velbi, na stogodišnjicu prvog pravoslavnog služenja u Katedrali svetog Pavla, ugostio patrijarha Irineja "u značajnom razgovoru". "Upriličen je značajan razgovor uz toplu dobrodošlicu i prijateljstvo nadbiskupa i patrijarha i njihovih delegacija, koji su signal obnove dugih i bliskih odnosa engleske crkve i SPC", saopšteno je.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.