DR NESTOROVIĆ ŠOKIRAO SVOJOM IZJAVOM: Dve devojčice su mi umrle na rukama, hteo sam da napustim svoj posao!
Branimir Nestorović, Foto: Printcsreen

haos

DR NESTOROVIĆ ŠOKIRAO SVOJOM IZJAVOM: Dve devojčice su mi umrle na rukama, hteo sam da napustim svoj posao!

Imao sam i par ljubimica među tom decom

Objavljeno:

Medicina je nažalost sada postala dehumanizovana. Pacijenti su postali brojevi, lekari nemaju vremena ni za šta. Na zapadu su lekari prestali da razgovaraju sa pacijentima. Kakvo god da je naše zdravstvo ono je bolje nego na zapadu. Ti na zapadu uđeš u bolnicu i dobiješ upitnik koji treba da popuniš, kaže Nestorović.

Taj upitnik gleda sestra i na osnovu njega odlučuje šta treba da se uradi od analiza, gde ćete poslati, pa tek na kraju ako ona odluči da ti treba da ideš kod doktora ti odlaziš kod lekara.

Tu na Avali pošto nije bilo urgentnih intervencija bilo je mogućnosti da se izigraš. Pokupim ih pa im kupim sladoled, uvek sam kod sebe imao bombone. I onda kad dođe vizita oni se postroje, ja im podelim bombone, onda otpevamo pesmicu.

Imao sam i par ljubimica među tom decom. Dve od njih umrle i to mi je baš teško palo. Toliko teško da sam u jednom trenutku razmišljao da napustim pedijatriju.

Bio je jedan ružan mesec. Tada sam bio na odeljenju hemodijalize. Na tom odeljenju je ležala jedna mala devojčica iz Tuzle - Amela. Cela njena porodica je jela neke pečurke i svi su umrli sem nje. Njoj su bili propali bubrezi. Ona je bila moja ljubimica. Bila je još jedna devojčica, Maja iz Lazarevca. I onda možeš da zamisliš devojčice od 4 i 6 godina koje su ljubomorne jedna na drugu. Ako jednoj kupim sladoled onda moram takav i drugoj. I u roku od 15 dana su obe umrle meni na rukama. Mene je to potpuno izbacilo. Pitao sam se da li sam za ovaj posao. Ako se previše emotivno angažuješ onda nisi dobar doktor. Malo je falilo da napustim pedijatriju. Baš sam propatio taj mesec. Ne možeš da te ne pogodi, ne možeš da budeš emotivno hladan.

Bonus video:

02:34

Stomatolog predstavlja razvoj paradontopatije

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.