MORA DA BUDE DUGAČKA 56 CM: Raspisan tender za kupovinu 350 palica za komunalne policajce
Foto: Dragana Udovičić

naoružavaju ih

MORA DA BUDE DUGAČKA 56 CM: Raspisan tender za kupovinu 350 palica za komunalne policajce

"Komunalna palica" mora da bude dužine 56 centimetara, prečnika drške tri centrimetra, a maksimalna dozvoljena težina je 625 grama
Objavljeno: 16:31h

Gradska uprava raspisala je tender za nabavku opreme za Komunalnu policiju, tačnije 350 gumenih palica za potrebe ove službe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji “službena palica mora da bude napravljena od prirodnog i veštačkog kaučuka, da u unutrašnjosti ima metalnu šipku koja obezbeđuje potrebnu čvrstoću i otpornost pri upotrebi, anatomski oblikovan rukohvat da bi se palica nosila, kao i alku sa gurtnom radi sigurnijeg rukovanja njome”.

ZBOGOM JUGOSLAVIJO! Skinut i poslednji grb SFRJ u Beogradu! (FOTO)

"Komunalna palica" mora da bude dužine 56 centimetara, prečnika drške tri centrimetra, a maksimalna dozvoljena težina je 625 grama. Nosač palice treba da bude crne boje sa metalnom alkom o koju se kači palica.

Ako ste mislili da komunalci do sada nisu imali palice - prevarili ste se. Imali su i to metalne teleskop palice na izvlačenje sa gumenom drškom koje su prema nekim tumačenjima zakona, zabranjene za korišćenje u Srbiji.

MAJKE NISU MAFIJA: Žene DS najavile protest ispred Vlade! (FOTO)

foto: Dragana Udovičić

Uzorak komunalne palice zainteresovane firme moraju da dostave do ponedeljka 24. oktobra.

Inače, prema Zakonu o Komunalnoj policiji "sredstva prinude se primenjuju samo kada je to apsolutno nužno i u meri koja je neophodna za izvršenje zadataka bez nepotrebnih štetnih posledica".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.