BIVŠI DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA O SMRTI RADENKA: Deca nam umiru jer lekari polažu ispite preko veze!
Foto: Shutterstock

ko je kriv

BIVŠI DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA O SMRTI RADENKA: Deca nam umiru jer lekari polažu ispite preko veze!

Prof. dr Miljko Ristić, svetski poznat kardiohirurg, bivši direktor Kliničkog centra Srbije i glavni koordinator za transplantaciju organa pri Ministarstvu zdravlja, govorio za "Alo.rs"
Objavljeno:

Prof. dr Miljko Ristić, svetski poznat kardiohirurg, bivši direktor Kliničkog centra Srbije i glavni koordinator za transplantaciju organa pri Ministarstvu zdravlja, kaže u intervjuu za „Alo!” da ga je slučaj malog Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice duboko potresao, baš kao i celu Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Lepo dete, zdravo i pravo igralo se i polomilo ruku. Posle šest dana bilo je mrtvo. Naravno da me je to potreslo!- rekao je doktor.

Kako je moglo da se desi da mali Radenko umre od preloma ruke?

- Preuranjeno je da dr Dobrivoja Bojanića, ortopeda, koji je lečio dečaka, u ovom času kvalifikujemo kao glavnog krivca. Trebalo bi sačekati sve nalaze inspektora, rezultate obdukcije i izveštaje tužilaštva, pa tek onda da se sklopi slika šta se tačno desilo. Zaboravlja se da i uz nadljudske napore lekara pacijenti umiru. Gasna gangrena, za koju piše u dokumentaciji da ju je dete dobilo, najteža je komplikacija neke rane i ona je u vezi sa prljavštinom koju je dete unelo u organizam kada je polomilo ruku. Otvorena rana idealna je za ulazak infekcije. Da li je napravljena greška u postupku lečenje, to treba da kažu nadležni.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.