POTREBNA SAGLASNOST RODITELJA: Vakcinacija dece od 12 do 15 godina moguća u zrenjaninskom Domu zdravlja
Vakcinacija dece, Foto: Profimedia

VAŽNO

POTREBNA SAGLASNOST RODITELJA: Vakcinacija dece od 12 do 15 godina moguća u zrenjaninskom Domu zdravlja

Kod mnoge dece postoji povećan rizik od zaraze

Objavljeno:

Vakcinacija protiv korona virusa dece uzrasta оd 12 do 15 godina, sprovodiće se u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu školske dece zrenjaninskog Doma zdravlja.

Stručni komitet za imunizaciju Republike Srbije i Udruženje pedijatara Srbije došli su do zaključka da kod dece sa komorbiditetima (neurološkim, metaboličkim, nefrološkim, kardiološkim, respiratornim, hematološkim, onkološkim i reumatološkim, kao i kod gojazne dece čija je vrednost indeksa telesne mase iznad 95 percentila) postoji povećan rizik od težih oblika zaraze korona virusa.

Imunizacija dece uzrasta 12 do 15 godina Fajzer vakcinom preporučuje se prvenstveno kod te dece, ali uz predhodno dobijeno mišljenje pedijatra subspecijaliste iz bolnice, ili klinike uz saglasnost roditelja.

Za vakcinaciju ostale dece od 12 do 15 godina, istom vakcinom, potrebno je mišljenje pedijatra iz dispanzera uz saglasnost roditelja.

Iz Doma zdravlja ukazuju da se sva ostala obaveštenja mogu se dobiti pozivom na telefone 023/561-891 i 062/804-3271, na koja se i prijavljuju deca za vakcinaciju.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.