HAOS U NAJAVI: Kreće rekonstrukcija Slavije, evo kako će izgledati trg i fontana! (FOTO)
Foto: Beoinfo

sve spremno za rad

HAOS U NAJAVI: Kreće rekonstrukcija Slavije, evo kako će izgledati trg i fontana! (FOTO)

Režim rada fontane će biti podeljen na redovan i redukovan, a posebno će biti ugrađen sistem za multimedijalni, odnosno muzički režim rada
Objavljeno: 11:18h

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Nadzorni odbor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda doneo na jučerašnjoj sednici odluku da dodeli ugovor za izgradnju fontane na Trgu Slavija kompaniji „Pmc inženjering” iz Beograda i dodao da je vrednost ugovora sa izvođačem radova na fontani Slavija 214 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, izvođač može da počne sa radom za oko mesec dana koliko će trajati procedura koja podrazumeva istek roka za žalbu, potpisivanja ugovora i pribavljanja neophodnih garancija i polisa osiguranja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

– Izvođač će od trenutka uvođenja u posao imati 155 dana da završi izgradnju fontane koja će se nalaziti na centralnom delu Trga Slavija. Ona će imati svu prateću opremu koja je neophodna za njen rad, a u okviru objekta će se nalaziti podzemna prostorija u kojoj će biti smeštena mašinska oprema.

foto: Beoinfo

Centralni bazen fontane će biti betoniran i obložen granitnim pločama, a oko bazena će se nalaziti travnjak. Izvođač je dužan da obezbedi funkcionisanje i održavanje fontane u periodu od godinu dana nakon završetka radova.

Otkriveno: Zašto su radnici u Juri klečali i klanjali se šefovima! (VIDEO)

Režim rada fontane će biti podeljen na redovan i redukovan, a posebno će biti ugrađen sistem za multimedijalni, odnosno muzički režim rada. Ugrađeni softver će omogućavati automatski rad vodnih slika, rasvete, zvuka, merenje brzine vetra i nivoa vode u bazenu i rezervoaru – objasnio je Vesić.

foto: Nebojša Mandić

Vesić je rekao da će pre početka radova biti izmešten spomenik Dimitriju Tucoviću koji će biti restauriran kako bi dobio centralno mesto u budućem parku koji će se nalaziti između Slavije i ulice Kralja Milutina, a posmrtni ostaci biće sahranjeni u Aleji velikana uz državne i vojne počasti kako i dolikuje Dimitriju Tucoviću.

(Espreso.co.rs / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.