ŠTA ŠKOLARCI MOGU DA KUPE DA POJEDU ZA 100 DIN? Posle ovog teksta, pakovaćete im ručak svaki dan! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

sve same nezdrave opcije

ŠTA ŠKOLARCI MOGU DA KUPE DA POJEDU ZA 100 DIN? Posle ovog teksta, pakovaćete im ručak svaki dan! (FOTO)

Na školskom odmoru teško je videti dete koje za užinu jede voće - uglavnom su to pljeskavice, pice, slatkiši, smoki ili palačinke, kao i razne vrste peciva
Objavljeno:

Beogradski đaci nimalo se ne razlikuju od svojih vršnjaka u Evropi, a zajedničko im je da vole da jedu meso i testenine, a da uz to piju koka-kolu. Mrsko im je da od kuće ponesu sendviče ili voće, već za užinu jedu uglavnom picu ili topli sendvič.

Obzirom da naši đaci uglavnom nemaju mnogo novca, pokušali smo da kupimo užinu za 100 dinara i proverimo šta može da se kupi za prosečan dnevni džeparac.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vreme školskih kantina u kojima su deca dobijala zdrave i kuvane obroke je nažalost, davna prošlost. Međutim, u razvijenim zemljama širom sveta, situacija je sasvim drugačija. One i dalje postoje i nude deci savršeno balansirane obroke.

Otkrivamo tajne iz beogradskih zalagaonica: Šta sve Srbi donose kad ih muka natera? (FOTO)

Kod nas kantine više ne postoje, a majke se dovijaju na različite načine kako bi svojoj deci obezbedile užinu.

Umesto zdravih kuvanih jela, salata i voća, deca u Srbiji mahom jedu čips, čokoladice i razne vrste keksa. Salame, viršle, paštete, kroasane, beli hleb i belo pecivo su njihova svakodnevnica.

U većini slučajeva deca na velikom odmoru odlaze u pekaru ili obližnju prodavnicu. Obzirom na to, proverili smo šta tamo prosečan učenik može da jede za 100 dinara.

foto: Filip Plavčić

U privatnoj prodavnici u blizini jedne osnovne škole, prodavačica nam je odabrala kombinacije hrane koje iznose ukupno 100 dinara. Ona kaže da deca uglavnom kupuju čokoladice, čips, smoki i druge grickalice.

Štapići koštaju 65 dinara, a čokaladica 35 dinara što iznosi ukupno 100 dinara.

foto: Filip Plavčić

Prodavačica kaže kako deca umeju da kupuju i samo slatkiše za užinu. Kroasan sa čokoladom košta 70 dinara, a slatka čokoladna tortica 30 dinara.

foto: Filip Plavčić

Čokoladna plazma i sok takođe iznose ukupno 100 dinara.

foto: Filip Plavčić

Ovo je da kažemo malo konkretniji predlog za užinu koji se pritom uklapa u naš budžet: jogurt i krekeri!

foto: Filip Plavčić

U pokušaju da "napravimo" malo zdraviju kombinaciju za užinu koja iznosi tačno 100 dinara, uspeli smo samo ovo - pirinčani kolači s jogurtom.

foto: Filip Plavčić

Omiljena dečja grickalica - čips - košta tačno 100 dinara.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.