Neverovatne priče iz srpskih bolnica: Pili su rakiju i nudili me, dok sam ležala povređena!
Foto: Zorana Jevtić

teško nama!

Neverovatne priče iz srpskih bolnica: Pili su rakiju i nudili me, dok sam ležala povređena!

Smrt dečaka Radenko Nikodinović (8), koji je preminuo od sepse posle preloma ruke, uzburkala je celu Srbiju, a nama su stigle brojne poruke građana koji su imali slična, doduše ne tako tragična iskustva sa našim lekarima
Objavljeno: 16:59h

U Opštu bolnicu u Loznici poslata je zdravstvena inspekcija koja bi trebalo da li je u lečenju malog Radenka bilo greški, i da li je njegova smrt nastala zbog greške lekara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oči javnosti ponovo su uprte u one koji nas leče i na to - kako nas leče.

Smrt malog Radenka naterala nas je da se zamislimo kakvi su nam lekari. Koliko su obrazovani? Da li su neki od njih kupili diplome, ili pak poneki ispit? Znaju li šta rade?

Vest koja je potresla Srbiju: Dečak (8) iz Loznice polomio ruku, pa UMRO OD TROVANJA!

Vrede li u njihovim rukama naši životi išta?

Nama su stigle brojne poruke građana koji su imali slična, doduše ne tako tragična iskustva sa našim lekarima, a neka od njih vam prenosimo:

Sunčica: Pili su, i mene nudili rakijom!

Pre dve godine sam za prvi maj pala s bicikle. Pala sam na baš strmoj nizbrdici. Dok sam se kretala možda 30 kilometara na čas zavrtelo mi se u glavi. Naglo sam zakočila, i preletela bicikl. Letela sam četiri metara, i leđima ogulila ceo asfalt. Nisam mogla da pomeram ruku, a iz lobanje mi je curila krv. Izgledala sam kao da sam pala sa motora.

Tako polomljenu odvezli su me u Urgentni centar. Kako je bila sreda, rečeno nam je da je dežurna hitna na VMA. Umotali su mi glavu zavojima i rekli "Dobro si ti, idite na VMA". I tako smo otišli u njihovu hitnu službu čiji su hodnici bili puni kao oko...

foto: Privatna arhiva

Nakon višesatnog čekanja, došla sam na red. Kako nisam mogla da pomerim levu lopaticu poslali su me na snimanje. Lekar i medicinski tehničar ostavili su me da čekam. Sedela sam na velikom belom stolu i od dosade zagledala svaki ćošak prostorije. U prostoriji pored mene sedeli su lekar i tehničar. Kad mi se smučilo čekanje provirila sam da vidim šta rade i imala sam šta i da vidim.

Tehničar je sebi i doktoru sipao rakiju! Usred radnog vremena, dok pacijent čeka na bolničkom stolu! Dve plastične čaše bile su do pola pune, a njihove face kad su shvatili da ih gledam bile su izbezumljene. Nasmejala sam se i pitala: "Pa dobro, da li je to lepo? Ja sam pala, a vi se dezinfikujete? "

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.