Deca u srpskoj školi deset godina pila neispravnu vodu!
Foto: Stock

da li je moguće?

Deca u srpskoj školi deset godina pila neispravnu vodu!

U prigradskom leskovačkom naselju Gornje Sinkovce učenici osnovne škole više od deceniju su koristili hemijski neispravnu vodu
Objavljeno:

Pre nedelju dana škola je zatvorena, jer je utvrđeno da je voda i bakteriološki zagađena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Gornjem Sinkovcu roditelji učenika ladu nivu koriste kao školski autobus. Svakog jutra privatnim automobilima prolaze pored zatvorene škole i đake voze na nastavu u pet kilometara udaljeno selo Vlase.

- Samostalno se organizujemo, vozim sedmoro dece - kaže jedan od roditelja, dok majka jednog od deteta za B92 kaže da ide u Vlase jer “škola nije ispravna higijenski". Pojedini đaci trećeg i četvrtog razreda do škole putuju svojim prevozom. - Idem jer su zatvorili školu zato što voda toliko nije dobra da ne mogu ni ruke da se peru - kaže jedan od učesnika. Četvorogodišnja škola koju pohađa 25 učenika zatvorena je jer je voda zagađena sa više vrsta bakterija. Na vratima stoji obaveštenje o obaveznoj vakcinaciji i zabrani stranačkog organizovanja, ali nigde nema obaveštenja da je škola zatvorena. Analize bakteriološke i hemijske ispravnosti vode rađene su svakih šest meseci. U školi su odlučili da ugrade filtere za prečišćavanje vode.

- Tačno je da se pije neispravna voda, ali to je i pitanje mesne zajednica, da sami pokrenu pitanje povezivanja na vodovod - kaže direktor škole Nenad Stanković. U lokalnoj samoupravi u Leskovcu nam je potvrđeno da je vodovodna mreža za Gornje Sinkovce urađena. Nakon dobijanja upotrebne dozvole škola i sva domaćinstva biće priključena na gradski vodovod.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.