ISPOVEST LEGENDE NOVINARSTVA: Marko Janković o pozivima Beogradskog fantoma i emisiji koja je izazvala skandal u zemlji! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

espreo intervju

ISPOVEST LEGENDE NOVINARSTVA: Marko Janković o pozivima Beogradskog fantoma i emisiji koja je izazvala skandal u zemlji! (VIDEO)

Cenjeni radio i televizijski novinar, Marko Janković, bio je gost naše redakcije. Izgleda baš onako kako ga svi pamte. Ista frizura, brkovi i taj rokerski, opušten fazon, a u zanimljivom razgovoru nam je otkrio svašta

Objavljeno: 16:45h
Milica Božinović

Legenda novinarstva. Prvi među osnivačima Studija B. Jedan od 13 osnivača DS. Najpoznatiji disk-džokej, najbolji u svom poslu. I time se ponosi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Cenjeni radio i televizijski novinar, Marko Janković, bio je gost naše redakcije. Izgleda baš onako kako ga svi pamte. Ista frizura, brkovi i taj rokerski, opušten fazon. Davne 2000. godine, za vreme demonstracija 5. oktobra, taj isti Marko prvi je ušao u Studio B i rekao rečenicu po kojoj ga mnogi pamte:

"Ovo je slobodni Studio B"

Danas nakon 16 godina, kada se osvrne na taj dan i svoje učešće u

njemu, ima potpuno drugačije mišljenje...

Kako i sam kaže, ne voli da se seća ni tog dana, ni tog vremena, jer je ispao smešan samom sebi, pošto je sve vezano za 5. oktobar bilo programirano - kaže on danas. A u Studio B ušao je vođen mišlju da kao novinar koji ga je osnovao treba to da uradi, da ga ne bi preuzeli političari.

foto: Filip Plavčić

Marko nam je otkrio i kako je izgledalo njegovo napuštanje DSS 1995. u čijem je osnivanju učestvovao sa Vojislavom Koštunicom. Kaže da je to bila laka odluka. Jednostavno je shvatio da im se "programi i ciljevi" ne poklapaju.

- Otišao sam kod mog druga Voje Koštunice, popio viski i rekao hvala lepo. Dao sam mu na papiru ostavku, a on mi kaže "Pa hoćeš li bar da ostaneš član?"

Na to mu je Marko u svom stilu odgovorio:

- Pa jesi li normalan? Zar bih ja visoko funkcionersko mesto potpredsednika izvršnog odbora zamenio običnim članstvom? Neću da vas vidim!

Razlog za to, prema njegovim rečima, je da su sve političke partije napravljene zbog zadovoljenja njihovih sitnih sopstvenih interesa tih malih ljudi "koji žele da se negde uguraju".

On je međutim, stupio u osnivanje Demokratske stranke iz jednog razloga. Jer je to bilo zakonom zabranjeno, jer je postojao jednopartijski sistem, a njemu je bilo interesantno da se pobuni!

Ipak, danas je, kako i sam kaže, neverovatno jer svaka budala može da bude predsednik...

Još mnogo toga o 5. oktobru, Studiju B, odnosu sa Koštunicom, Đinđićem i dosta drugih stvari, možete pogledati u video formi:

Ali, nije Marko Janković poznat samo po svojim stranačkim "angažmanima". Njegova novinarska karijera prepuna je zanimljivosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.