PROLILI SU KRV I OSTALI BEZ DELOVA TELA, NE SMEMO IH ZABORAVITI: Dodeljena priznanja borcima sa Košara i Paštrika!
Borci sa Košara i Paštrika, Foto: Emilija Jovanović

heroji

PROLILI SU KRV I OSTALI BEZ DELOVA TELA, NE SMEMO IH ZABORAVITI: Dodeljena priznanja borcima sa Košara i Paštrika!

Organizacija "Spasimo srpsku decu" odlučila je da našim borcima dodeli priznanja i pomoć za herojske činove.

Objavljeno: 16:51h

Danas je uručena pomoć i priznanje srpskim borcima sa Košara i Paštrika u organizaciji sprsko-američke humanitarne organizacije "Spasimo srpsku decu".

Događaju su prisustvovali borci i njihove porodice, koji su počastvovani time da se njihovo herojstvo neće zaboraviti zahvaljujući ovoj organizaciji.

Predsednik organizacije Miloš Šupica se na početku skupa obratio prisutnima.

1 / 37 Foto: Emilija Jovanović

Tokom dugug rada ovog humanitarca i na njegovu inicijativu više od 100 boraca lečeno je u Americi, a neke lekarske usluge su koštale preko milion dolara. Iako je Miloš poznat po svojim emocijama prema srpskom narodu, on se nije libio ni da pomogne ljudima iz drugih zemalja.

- Ovo je najveća čast koju smo doživeli. Bio sam govornik u Ujedinjenim nacijama kako bismo pomogli ljudima u Etiopiji, ali ovo je specijalno za mene, jer je ovo srpski narod, borci, heroji. Srpski narod je herojski narod, mi imamo najviše heroja i meni je čast. Oni su dali krv, delove tela i pobedili su ustvari neprijatelje. Srpsku državu su napadali sa svih kontinenata, bili su kao ose.- rekao je Šupica.

Nakon obraćanja Miloša Šupice usledilo je imenovanje svih koji su dobili priznanja i nagrade, a iz organizacije su predočili da će se ova pomoć realizovati i u narednim godinama.

Na taj način ostali borci neće biti zaboravljeni i izopšteni iz sećanja na herojske trenutke.

Svaki komandant je predstavio izabrane borce i objasnio zbog čega baš oni zaslužuju da se nađu u prvom redu tokom dodele nagrade. Za kraj su pomenuli da se rame uz rame sa našim vojnicima našao i Rus, koji je u borbi ostao bez jednog oka.

Nažalost od posledica korone je preminuo pre nekoliko meseci, te je njegova supruga prisustvovala dodeli priznanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.