LAJKOVAC MUČI MUKU SA VODOM: Meštanka Milica REŠILA da potraži pomoć, problem počinje još 2009. godine!
Nestašica vode u Lajkovcu, Foto: Profimedia, Privatna arhiva, Google maps

problemi sa vodosnabdevanjem

LAJKOVAC MUČI MUKU SA VODOM: Meštanka Milica REŠILA da potraži pomoć, problem počinje još 2009. godine!

Prema rečima Milice, ovaj problem nije od juče, traje dugi niz godina i kako kaže na njega je ukazivano više puta

Objavljeno:

Sa velikim problemom oko vodosnabdevanja susrela se opština Lajkovac. Prema rečima meštanke ove opštine, Milice Blažić, nedostatak vode je veliki problem, naročito u ovom periodu, kada vlada pandemija i kada nam je ona preko potrebna.

Kako je izjavila Blažićeva, još 2009. u Lajkovcu je potpisan ugovor, kojim su se upravljačka prava nad Nepričavskim vodovodom i Magistralnim vodovodom, odakle se vodom snabdevaju obe opštine, predala opštini Lazarevac.

Kako tvrdi, tim postupkom, Lajkovcu je donesena samo šteta.

Dalje kaže, iako se Lazarevac vodom snabdeva sa njihove teritorije, on ima sva prava na nesmetano snabdevanje sa 2/3 vode, dok su, tvrdi, na Lajkovac prebačene sve obaveze kao što su održavanje vodovodne mreže, obaveza plaćanja gubitaka vode, a za uzvrat imaju pravo na snabdevanje samo 1/3 vode iz vodovoda.

Prema rečima Milice, ovaj problem nije od juče, traje dugi niz godina i kako kaže na njega je ukazivano više puta.

Milica takođe tvrdi, da Lazarevačko Javno Komunalno preduzeće isklljučuje i uključuje vodu bez ikakve najave. Problem nastaje i kad se utanji pritisak vode, jer kako navodi nezadovoljna meštanka, takvim pritiskom direktno su ugrožene ustanove na brdovitom delu Lajkovca (dom zdravlja, vrtić, osnovna škola, kao i srednja škola).

Bez obzira na sve, računi koji su pristižu za vodu su ogromi, tvrdi ona, a i strah od zaraze među meštanima kako kaže raste, jer nemaju ono osnovno čime bi trebali održavati higijenu.

Kako do sada u rešavanju ove vrste problema meštanima Lajkovca nije polazilo za rukom, mlada Milica (28) rešila je da preuzme stvar u svoje ruke i obratila se direktno vrhu države, predsedniku Aleksandu Vučiću rečima:

Poštovani predsedniče, Lajkovac ima veliki problem sa vodosnabdevanjem... Isključuju nam vodu bez ikakve najave. Danima nam je pritisak loš, i to ako imamo sreće da vode uopšte ima... Ovaj problem traje godinama, zahvaljujući našoj lokalnoj samoupravi koja ni malo ne vodi brigu o svojim građanima... Naprotiv! Obraćam se Vama, sa nadom da ćete nam izaći u susret i ovaj problem rešiti. Srdača pozdrav, Milica Blažić.

Želeći da saznamo zbog čega je došlo do problema i ima li plana za njegovo rešenje, pokušali smo da stupimo u kontakt sa nadležnima iz "Vodovoda i kanalizacije Lazarevac", kao i sa nadležnima iz "Vodovoda Nepričava", međutim dobili smo odgovor da su upravnici sa kojima bismo mogli razgovarati na tu temu na terenu.

Iskreno se nadamo, da će se sav trud ove Lajkovčanke isplatiti i da da će problem konačno biti rešen.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.