NUNS: Cenzura u Politici!
Foto: Beta

gde je petričićeva karikatura?

NUNS: Cenzura u Politici!

NUNS apeluje na novinare "Politike", ali i novinarska i medijska udruženja, da jasno i javno pruže podršku Dušanu Petričiću i stanu u odbranu sopstvenog dostojanstva i digniteta profesije
Objavljeno: 16:36h

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenjuje da je jednostrani raskid saradnje uredništva dnevnog lista "Politika" sa karikaturistom Dušanom Petričićem još jedan primer neskrivene cenzure.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

NUNS je posebno zabrinut zbog činjenice da se nastavak progona kritičkih sadržaja iz srpskih medija dešava u listu čiji je suvlasnik država koja bi morala da podstiče pluralizam mišljenja i slobodu izražavanja.

Umesto toga, progonom Petričića sa stranice "Politike" nastavlja se sužavanje prostora za kritičku misao i javni dijalog u srpskim medijima što može imati katastrofalne posledice po demokratske procese u društvu uopšte.

Politika izašla bez karikature Dušana Petričića!

NUNS apeluje, pre svega, na novinare "Politike", ali i novinarska i medijska udruženja, da jasno i javno pruže podršku Dušanu Petričiću i stanu u odbranu sopstvenog dostojanstva i digniteta profesije.

Sekretarijat NUNS-a.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.