Ovo je Jovan - vukovac koji ima IQ preko 140, a nema knjige i nikad nije video more! (VIDEO)
Foto: Printskrin / TV Prva

Zastrašujuće detinjstvo

Ovo je Jovan - vukovac koji ima IQ preko 140, a nema knjige i nikad nije video more! (VIDEO)

Jovan govorio o svom neobičnom talentu i teškom životu u kome mu je baš taj talenat bio veliki oslonac, kada već nije bilo mnogo drugih. Oca ne pamti, živi sa majkom u veoma teškoj ekonomskoj situaciji
Objavljeno: 13:52h

Jovan Stević je dečak od 16 godina, ima koeficijent inteligencije koja ga svrstava među one sa potencijalom genija, prvo je naučio da broji, a tek onda da govori, ume napamet da izvadi koren iz brojeva kao što su 616.225 ili 1.000.000.001, igrama sa brojevima je "maskirao" glad, selio se 21 put, bio je izopšten iz društva i živi u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jovan je bio gost emisije "Život priča" na TV Prva i u njoj je govorio o svom neobičnom talentu i teškom životu u kome mu je baš taj talenat bio veliki oslonac, kada već nije bilo mnogo drugih. Oca ne pamti, živi sa majkom u veoma teškoj ekonomskoj situaciji. "Kasno sam počeo da govorim, sa nepune tri godine, a prvo sam naučio da brojim. Nije se nešto video taj talenat u mlađim razredima, a u trećem razredu je već počelo da se nešto malo primećuje kroz sabiranje većih brojeva, četvorocifrenih ili petocifrenih. Ja sam mislio da to svi na svetu mogu, ja i dan danas ne smatram da sam nešto strašno poseban, svako od nas sedam milijardi ima neki svoj talenat", kaže Jovan Stević. Njegova razredna za njega kaže da ima odličnu perspektivu i da se ona ne krije samo u brojevima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.