BRNABIĆ: PROŠIRUJEMO KLINIČKI CENTAR VOJVODINE NAKON 30 GODINA!
Premijer Ana Brnabić, Foto: Samo Novi Sad

PREMIJERKA U NS

BRNABIĆ: PROŠIRUJEMO KLINIČKI CENTAR VOJVODINE NAKON 30 GODINA!

Zadovoljstvo proširenjem kapaciteta bolnica u Novom Sadu izrazio je i gradonačelnik Miloš Vučević

Objavljeno:

U toku su radovi na izgradnji novih lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine, koje su preko 30 godina stojale nedovršene. Radove su obišli predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Prema rečima premijerke Ane Brnabić, radovi u KCV-u značiće mnogo za čitavu Vojvodinu, ali ovo gradilište je samo mali deo onoga što Srbija ulaže u svoj zdravstveni sistem.

“Ovo gradilište je samo mali deo mnogo šireg projekta “Jedna milijarda evra u zdravstvo Republike Srbije” koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić 2017. godine. Već smo završili mnoge objekte, izvode se radovi širom Srbije, a do 2025. godine moramo da završimo taj projekat. Neke obnove sami finansiramo iz budžeta Srbije i Pokrajine, a značajnu podršku nam pruža Evropska investiciona banka. Klinički centar Niš prvi je ikada koji je u potpunosti završen, radimo na KC Vojvodine i radimo projektnu dokumentaciju za Klinički centar Kragujevac. Po tome se vidi da je Srbija danas jaka i odgovorna zemlja koja se gradi”- izjavila je premijerka.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

U okviru lamele B i C koje su trenutno u izradnji, planiran je i hiruški blok koji će se sastojati od 16 operacionih sala, jedinica intenzivne i poluintenzivne nege sa ukupno 348 kreveta, 22 kreveta za hirušku intenzivnu negu, 24 kreveta na poluintenzivnoj hiruškoj nezi i 14 kreveta za jedinicu za transplatacionu hirurgiju.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

Zadovoljstvo proširenjem kapaciteta bolnica u Novom Sadu izrazio je i gradonačelnik Miloš Vučević, koji je juče sa predsednikom Aleksandrom Vučićem položio kamen temeljac za Covid bolnicu.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

“Deluje za nepoverovati šta se sve dešava u Novom Sadu. Juče je počela izgradnja nove bolnice koja je sada Covid, a sutra će biti gradska, a evo i projekat koji stoji decenijama konačno punom parom ide napred i dobićemo Klinički centar kakav ovaj deo Srbije zaslužuje. Ovo su veliki dani za naše zdravstvo bez kojeg nemamo budućnost”- rekao je Vučević.

Bonus video:

01:41

DA ANĐELA DIMITRIJEVIĆ PREŽIVI, PROHODA i NASTAVI DA ŽIVI SVOJ MLADI ŽIVOT!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.