Otkriveno koliko sati dnevno prosečan Srbin koristi pametni telefon: Drugi Evropljani su male mace za nas! (ANKETA)
Foto: AP

Crno na belo

Otkriveno koliko sati dnevno prosečan Srbin koristi pametni telefon: Drugi Evropljani su male mace za nas! (ANKETA)

Čini se da je jedno istraživanje pokazalo da smo nacija koja je postala najzavisnija o pametnim uređajima, makar kada je Evropa u pitanju
Objavljeno: 07:26h

Možete li da zamislite vaš dan bez pametnog telefona? Bez listanja aplikacija, bez Vajbera, Fejsa...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada ste poslednji put videli nekoga, naročito iz mlađe generacije, čiji telefon ne spada u novu, smart generaciju.

Ako ste mislili da vam se samo čini da smo postali nacija koja gleda u telefone, a ne u nebo i drveće, možda se i niste prevarili.

Istraživanje kompanije Masterkard "Uticaj inovacija" sprovedeno u 10 zemalja Centralne i Istočne Evrope, pokazuje da je za 91 odsto ispitanika u Srbiji pametni telefon najčešće korišćen uređaj, a da prosečno korišćenje iznosi pet sati dnevno, naspram prosečnih 3,3 sata u Zapadnoj Evropi. Ispitanici u Srbiji su pokazali visok stepen entuzijazma u pogledu digitalnih tehnologija - 89 odsto njih očekuje da će digitalne usluge igrati sve važniju ulogu u svakodnevnom životu, a 63 procenta navodi da inovacije imaju pozitivan uticaj na društvo, navodi se u današnjem saopštenju Masterkarda o rezultatima istraživanja. Za 56 odsto ispitanika glavni uređaj za korišćenje je pametni telefon, 22 procenta koristi kompjutere, 19 odsto laptop a 2,0 odsto tablete. Većina potrošača (preko 70 odsto) su zadovoljni digitalizacijom i imaju bolje mišljenje o uticaju inovacija na društvo od ispitanika u Zapadnoj Evropi. Kao što je to slučaj u celom svetu, i potrošači u Centralnoj i Istočnoj Evropi kao da su "zalepljeni" za svoje pametne telefone. Prosečno vreme provedeno u korišćenju pametnog telefona tokom radnog dana je 4,1 sat, pokazuje ova studija. U zapadnoj Evropi, prosek je samo 3,3 sata. Bugarski ispitanici, međutim, priznali su da u proseku na svojim uređajima provode više od pet sati.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.