Klinci i specijalci napravili ludilo: Komandosi padali sa neba, bili smo na 10. rođu elitnih odreda (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić

dan Specijalne brigade

Klinci i specijalci napravili ludilo: Komandosi padali sa neba, bili smo na 10. rođu elitnih odreda (VIDEO)

Elitna jedinica Vojske Srbije, pripadnici Specijalne brigade, danas su u Pančevu obeležili svoj dan - 29. septembar, a rođendanskoj svečanosti prisustvovala je i ekipa Espresa
Objavljeno:

Ova jedinica danas je proslavila dan Specijalne brigade i 10 godina postojanja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njihova dan inače obeležava se svakog 29. septembra od 2006. kada je ta jedinica i formirana objedinjavanjem 72. specijalne brigade, 63. padobranske brigade, kao i delova 82. pomorskog centra i protivterorističkog odreda "Kobre". Komanda brigade je u Pančevu, gde je svečanost i održana.

Čini se kao da se celo Pančevo i pola Beograda sjatilo u kasarnu "Rastko Nemanjić". Neprestano su pristizali zvaničnici, građani, porodice ovih specijalaca, novinarske ekipe, ali i autobusi puni đaka.

Pre svečanosti, svi gosti mogli su da zastanu pored štandova sa opremom, i izbliza vide (pa i pipnu) opremu koji koriste specijalci.

foto: Stefan Jokić

Jedan štand imao je padobrane koje koristi padobranska ekipa, dok su se pored naređanih oklopnih vozila slikali i stari i mladi.

Prisutni su mogli da pogledaju arsenal savremenog naoružanja i opreme koji koristi ova elitna jedinica Vojske Srbije, što je najzanimljivije bilo najmlađim posetiocima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.