Postavili smo najnezgodnije pitanje Zukorliću! Evo šta kaže o akreditaciji svog faksa!
Foto: Fonet

POTVRDIO

Postavili smo najnezgodnije pitanje Zukorliću! Evo šta kaže o akreditaciji svog faksa!

Muamer Zukorlić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo danas je na konferenciji u Skupštini dao zanimljiv odgovor na naše pitanje o akreditaciji njegovog fakulteta
Objavljeno: 17:48h

Muamer Zukorlić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, sastao se danas sa doktorom informacionih nauka Komnenom Lalovićem i sa delegecijom privatnih univerziteta u Srbiji, koji su predstavili svoja gledišta na visoko obrazovanje.

Na konferenciji za novinare, koja je organozovana tom prilikom, pitali smo Zukorlića pitanje koje zanima pola Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zukorlić je na naše pitanje, kako je moguće da se on nalazi na čelu ovog Odbora, iako Univerzitet u Novom Pazaru, čiji je on predsednik godinama nema akreditaciju, rekao:

- Milsim da će Univerzitet u Novom Pazaru dobiti akreditaciju i da ukazivanje na propuste akreditacione komisije pokazuje jasan odnos prema pojedinim univerzitetima, pa tako i prema Univerzitetu u Novom Pazaru. Mislim da će se ta nepravda uskoro ukloniti, te da će taj Univerzitet imati iste šanse i prava kao i ostali - rekao je Zukorlić za naš portal.

Na pitanje, da li je tačno da je Univerzitet dobio akreditaciju, i da li možda zna datum kada će se to konačno dogoditi, Zukorlić je rekao:

- Nije pitanje datuma, univerziteti nisu samo obrazovne ustanove. Mi smo u procesu akreditacije i ja se nadam da će to biti što pre rešeno, jer je tako nešto u interesu svih - naveo je on i dodao da je proces akreditacije njegovog univerziteta u toku i da će akreditaciju i dobiti.

Takođe je naveo i da ga optužbe drugih ne zanimaju i da će raditi tako da ne dozvoli da i "dalje postoje birokratske grupe koje drže obrazovanje u Srbiji kao taoca".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.