Beograd nam siluje sve: govor, kulturu, vremensku prognozu... Pismo profesora o kome priča čitava Srbija (VIDEO)
Foto: Printskrin/Youtube/NTV.RS

Iskreno do kraja

Beograd nam siluje sve: govor, kulturu, vremensku prognozu... Pismo profesora o kome priča čitava Srbija (VIDEO)

- Na kraju će se obistiniti ona Tarabićeva „Svi Srbi pod jedno drvo“, a to drvo će biti Beograd - ističe Dragan Gajić
Objavljeno: 12:41h

Profesor na PMF-u u Nišu dr Dragan Gajić je prilikom najavljivanja “Noći istraživača 2016” održao zapaljiv govor o povlašćenom položaju Beograda u odnosu na gradove u provinciji, piše "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Oduzeli su nam radio Niš i mi smo jednostavno prinuđeni da slušamo koja ulica u Beogradu ima koju rupu. Svedoci smo da se naš književni zvanični govor siluje da bi se prilagodio beogradskom izgovoru. Došli smo u takvu situaciju da nam s političkog vrha kažu da sem Beogradskog univerziteta svi ostali ne vrede ništa - neke su stvari koje je rekao profesor Gajić.

Gajić je detaljnjo objasnio šta je hteo da kaže.

- Na kraju će se obistiniti ona Tarabićeva „Svi Srbi pod jedno drvo“, a to drvo će biti Beograd. Godinama unazad ljudi odlaze, mladi odlaze, prosečna plata nije kao u Beogradu, jeste da dolaze investitori, ali pitanje je da li oni uopšte poštuju prava radnika i šta radnik može sa tom platom koju dobije, ne može ni samog sebe da izdržava, a kamoli porodicu, dok se u Beogradu lakše dolazi do posla kaže Gajić. On se osvrnuo na premijerovu izjavu o kvalitetu univerziteta u Srbiji, kada je Vučić rekao da je jedini kvalitetan Beogradski univerzitet.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.