Obrt u slučaju deteta iz Zrenjanina: Ministarstvo za rad tvrdi da je hraniteljka obmanula javnost!
Foto: Profimedia

Nakon protesta zbog usvajanja

Obrt u slučaju deteta iz Zrenjanina: Ministarstvo za rad tvrdi da je hraniteljka obmanula javnost!

U Ministarstvu navode da oko 10 odsto od svih mališana podobnih za usvajanje u Srbiji usvoje stranci, kao i da u tome prednjače Švedska i SAD
Objavljeno: 09:06h

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će postupak ovog usvajanja biti nastavljen, jer je „na osnovu praćenja toka međusobnog prilagođavanja deteta i potencijalnih usvojitelja procenjeno da je konkretno usvojenje u njegovom najboljem interesu“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Interes deteta i poštovanje zakona je jedino čime se rukovode nadležne institucije i na to ne može imati uticaj pritisak javnosti - saopštilo je to ministarstvo. Oni su optužili hraniteljicu deteta da je opstruisala proces.

Zrenjanin na nogama: Usvajanje dečaka iz hraniteljske porodice izazvalo buru u gradu, danas i protest!

U Ministarstvu navode da oko 10 odsto od svih mališana podobnih za usvajanje u Srbiji usvoje stranci, kao i da u tome prednjače Švedska i SAD.

Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!

- U momentu započinjanja procesa usvojenja pokazala je da ne odobrava odluku organa starateljstva i svojim ponašanjem i postupcima opstruisala je započeti proces usvojenja, rukovodeći se sopstvenim uverenjem šta je detetov interes, uprkos ukazivanju i intervencijama svih stručnjaka koji su postupak vodili i kontrolisali.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.