Najveća srpska carica! Slavica pravi pite za 6 dinara u seoskoj školi kako deca ne bi ostala gladna!
Foto: Profimedia

Ovo je Srbija

Najveća srpska carica! Slavica pravi pite za 6 dinara u seoskoj školi kako deca ne bi ostala gladna!

Ako ste do sad kukali da vam je plata mala - prestaćete kad pročitate ovu priču
Objavljeno: 12:43h

- Od septembra prošle godine ne radim pun fond sati, već dolazim dva puta nedeljno po dva sata, da se kuhinja ne bi zatvorila. Kuhinja deci mnogo znači jer neki mališani pešače i po pet kilometara da bi došli do škole, a u blizini nemaju pekaru, pa nemaju ni gde da kupe obrok - osim u školi! - priča Slavica za Espreso, i dodaje da njeno radno vreme nikad ne traje dva sata jer za to vreme ne može da stigne da spremi obroke za sve.

Prekovremeni sati se Slavici, naravno nigde ne pišu...

A matematika je prosta - njena dnevnica u dane kad radi (dva puta nedeljno) iznosi 250 dinara. Ona za ta dva sata dobija 250 dinara, a za to vreme treba da spremi 40 obroka. Jedan obrok koji njene vredne ruke naprave država joj plaća samo 6,25 dinara!

- Direktor je više puta pisao Ministarstvu prosvete i tražio da mi se da barem 50 odsto od onog što sam radila i za to primala platu. Ipak, odgovor koji je pristizao do sad je svaki put bio negativan, a Slavica u nadi da će "biti bolje" ostaje u školi da bi sačuvala svoje radno mesto.

Na pitanje na šta troši platu uz osmeh je odgovorila:

- Štedim, novac retko kad i podižem sa računa. Ne bi mi to mnogo pomoglo, pa čuvam za crne dane. Ostaje mi samo da se nadam da će biti bolje, da će mi platu vratiti barem na 50 odsto od onog što sam primala jer se ovako jedva krpi kraj s krajem. Muž mi je nezaposlen, a deca idu u školu... Dobro je što imamo zemlju i stoku, inače ne znam kako bismo živeli - priča mlada mama za Espreso.

Šta reći? Koju poruku poslati?

A znamo kome...

(S. Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.