Slepoj Beograđanki su prvo branili da uđe u vozila GSP: Sada je doživela novi šok! (FOTO)
Foto: Facebook/COKA VESNA NESTOROVIĆ

Ponovo diskriminisana...

Slepoj Beograđanki su prvo branili da uđe u vozila GSP: Sada je doživela novi šok! (FOTO)

Slepa žena ponovo se našla na meti zbog svog invaliditeta. Na Fejsbuku zatražila pomoć
Objavljeno: 16:16h

Pre nekoliko meseci Vesnu Nestorović izbacili su iz gradskog prevoza zbog invaliditeta koji ima i zbog toga što je u autobus ušla sa psom vodičem. Tom prilikom, vozač nije želeo da krene dok ona ne napusti vozilo, a zatim su je napali i ostali putnici i terali je iz autobusa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vesna je ovakav vid torture doživela dva puta u roku od 48 sati, a kako je i sama tada rekla, sve je bilo još gore jer sem dve žene, niko nije stao u njenu odbranu.

Samo nekoliko meseci nakon ovog nemilog događaja, Vesna se ponovo našla ne meti. Ovog puta, su njoj i njenom psu Astoru zabranili da uđu u supermarket Tempo. Ona je na Fejsbuku objavila post gde je ispričala šta se dogodilo i pozvala sve građane da joj pomognu, kako se nemili događaji poput ovog ne bi više dešavali.

Prenosimo vam njenu izjavu u celosti:

Danas u 14.15 h su meni i Astoru zabranili da udjemo u TEMPO - Viline vode. Ukazali smo na Zakon o kretanju sa psima vodičima, pas uredno obeležen, ja sa svim ispravama ali osoba zaposlena u obezbeđenju nam je objasnila da je to moglo pre ali danas ne može i da on zna svoje pravilnike.. Sakrivena identifikaciona kartica koju je nosio oko vrata i moji sedoci su ukazivali na to da je Astor pas vodič ali ... SUTRA PRVA PRIJAVA ZA DISKRIMINACIJU I NE DOZVOLJAVANJE ULASKA U OBJEKAT MENI SLEPOJ I PSU VODIČU . Podelite ovu vest dalje , molim Vas. Pomozite nam da postanemo jednaki članovi društva bez razlike na našu invalidnost.. SLEPA JESAM ALI MI NEĆE NIKO ZATO BRANITI DA ULAZIM U RADNJE I PAZARIM !!!!!!I

Vesna su u komentarima ljudi podržali i pozvali nadležene da reaguju na ovakav vid diskriminacije. Kako je i sama rekla, tužiće radnika obezbeđenja i objekat zbog ovakvog ponašanja i očigledne diskriminacije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.