Ljiljana Spasić dobitnica nagrade Osvajanje slobode!
Foto: media Centar

čestitke!

Ljiljana Spasić dobitnica nagrade Osvajanje slobode!

Izvršnoj direktorki organizacije građanskog društva "Građanska akcija Pančevo" Ljiljani Spasić uručena je nagrada "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević Tasić" u Ustanovi kulture Parobrod
Objavljeno: 00:55h

Nagrada "Osvajanje slobode" koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić" za isticanje u zalaganju za ljudska prava, toleranciju i ravnopravnost, uručena je večeras direktorki organizacije Gradjanska inicijativa Pančevo Ljiljani Spasić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ljiljana Spasić priznanje je zaslužila zalažući se za regionalno pomirenje, a zahvaljujući njoj Pančevo je dobilo prolaz nazvan po Srdjanu Aleksiću, Srbinu iz Trebinja koji je stradao spasavajući svog prijatelja Bošnjaka.

Oglasio se Bogoljub Karić: Ne vraćam se u Srbiju! Ona je od 1991. do 2011. organizovala i protestne šetnje koje su za cilj imale sprečavanje sukoba na prostorima bivše Jugoslavije. Primajući nagradu Spasić je kazala da je gradjanski aktivizam jedini način borbe protiv nepravde i protiv autoritarnih režima. - U Srbiji je na delu revizija i falsifikovanje istorije. I dalje se relativizuju zločini i izgog svetskog rata i tokom sukoba u Bivšoj Jugoslaviji, rekla je Spasić i dodala da u Srbiji još nema dovoljno slobode za one koji drugačije misle. Kao problem ona je istakla i pretnje koje se upućujuju novinarima. Nagradu ovogodišnjoj laureatkinji uručila je prošlogodišnja dobitnica Danica Vučenić. Nagrada "Osvajanje slobode" dodeljena je 16. put, a proteklih godina to priznanje dobile su Biljana Srbljanović, Ružica Djindjić, Srbijanka Turajlić, Aida Ćorović, Olja Bećković, Aida Ćorović, Mirjana Karanović. Nagrada se dodeljuje ženama koje su se istakle zalaganjem za ljudska prava i toleranciju, a simbolično se uručuje svakog 24. septembra, na dan izbora 2000. godine, nakon kojih je pao režim Slobodana Miloševića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.