POLICIJO, DRŽAVO, ODMAH OVU OSOBU NA INFORMATIVNI RAZGOVOR DA SE UTVRDI DA LI LAŽE: Širi JEZIVE PRIČE o vakcinama
Država da utvrdi istinu o njenim navodima, Foto: Twitter printskrin

ŠIRENJE PANIKE?

POLICIJO, DRŽAVO, ODMAH OVU OSOBU NA INFORMATIVNI RAZGOVOR DA SE UTVRDI DA LI LAŽE: Širi JEZIVE PRIČE o vakcinama

Na društvenim mrežama brojni su zahtevi da se provere njeni navodi

Objavljeno:

Koronavirus je okupirao ceo svet, a jedna velika borba koja se vodi svuda, pa i u Srbiji, je borba između normalnih ljudi i antivaksera.

Nažalost, onih koji propagiraju razne teorije zavere ima svuda, i glasni su, na društvenim mrežama uglavnom, ali kod nas se skupljaju i organizuju "proteste", koje završavaju igranjem kola oko spomenika Stefanu Nemanji.

Korisnica tvitera "Pokahontas 1244" je jedna od onih koji zagovaraju nevakcinisanje, čak i pored hendikepa kakav je odsustvo poznavanja pravopisa i gramatike:

- Ja se nisam vakcinisala i presrecna sam. Ne pada mi na pamet da se vakcinisem ni pod pretnjama da mi ne daju da putujem, da mi ne daju da udjem u prodavnicu niti pod bilo kojom drugom nacistickom pretnjom...Ne vakcinisite se i ostanite ne osteceni ,sexy i veseli - napisala je ona.

I ovo se, nažalost, može podvesti pod slobodu govora, ako se stvari nategnu.

Ali njen sledeći tvit ne može. U njemu su sadržane konkretne tvrdnje, tvrdnje o tome da je neko UMRO zbog vakcinacije.

- Porodicni prijatelj od 49 god umro 30h posle 2.doze kineske vakc.Mamina prijateljica 47god posle pfizer natecena ruka posle 14 h umrla .Oboje zdravi.Dosta vise da sludjujete ljude,nek se vakcinise ko hoce ,nek mre ko hoce,sloboda izbora i pravo na rad i zivot mora da bude! - napisala je.

Pozivamo policiju i državu Srbiju da proveri da li je istina ovo što je napisala "Pokahontas". To neće biti teško, sa obzirom na to da je istakla da je reč o "porodičnim prijateljima".

Ako se dogodi da nije istina, trebalo bi zatim iskoristiti zakone države Srbije, u kojoj svi živimo, i sankcionisati nešto što se zove krivično delo izazivanje nereda i panike. Podsetimo, ovo krivično delo čini lice koje iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrdnji izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera države. Kazna za osnovni oblik je zatvor od 3 meseca do 3 godine i novčana kazna.

I mnogi tviteraši traže isto, evo samo jedne reakcije:

Bonus video:

00:16

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.