Dobre vesti: Kišobrani nam neće trebati ovog oktobra!
Foto: Nenad Petrović

Danas dolazi jesen

Dobre vesti: Kišobrani nam neće trebati ovog oktobra!

- Ovo zahlađenje je kratkotrajno, iako je temperatura vazduha nešto niža od prosečne za doba godine - rekao nam je meteorolog Goran Mihajlović
Objavljeno: 07:54h

Danas zvanično počinje jesen, a po narodnom verovanju, ako je na jučerašnju Malu Gospojinu bilo suvo i sveže, čeka nas suva i sveža jesen.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Verovanje i nauka se u ovom slučaju nisu mimoišli.

- Ovo zahlađenje je kratkotrajno, iako je temperatura vazduha nešto niža od prosečne za doba godine - rekao nam je meteorolog Goran Mihajlović.

On je dodao da i dalje možemo govoriti o početku jeseni kao miholjskom letu, jer se pod tim podrazumevaju temperature do polovine oktobra.

- Već nas od sutra čeka povećanje maksimalne temperature i do kraja meseca ona će varirati oko 20 stepeni - rekao je Mihajlović.

Što se oktobra tiče, očekuje se da sve bude u granici proseka.

- Od trećeg do devetog oktobra srednja nedeljna temperatura biće unutar granica proseka, sa prosečnom temperaturom od sedam do 12 stepeni i najvišom dnevnom od 18 do 24 stepena. U većem delu Srbije tokom ovog perioda biće malo toplije, uglavnom stabilno i suvo vreme, dok će u centralnoj i istočnoj Srbiji biti prosečno toplo i prosečno suvo - rekao nam je meteorolog Branko Bijelić.

Suvo i toplo vreme nastaviće se i dalje u mesec, kaže on.

- Od 10. do 16. oktobra izgledi su da će srednja nedeljna temperatura u većem delu Srbije biti u granicama proseka, dok će u južnim delovima zemlje biti tek malo hladnije, za jedan stepen ispod proseka - dodao je Bijelić.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.