I Evropa raspravlja o slučaju nestalih beba u Srbiji, samo se kod nas ćuti
Foto: Profimedia

Rasplet velike misterije

I Evropa raspravlja o slučaju nestalih beba u Srbiji, samo se kod nas ćuti

Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude 'Zorica Jovanović protiv Srbije' o bebama koje su navodno nestale iz srpskih porodilišta
Objavljeno: 13:08h

Komitet ministara Saveta Evrope od juče razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude 'Zorica Jovanović protiv Srbije' o bebama koje su navodno nestale iz srpskih porodilišta.

Srbija je, krajem avgusta, obavestila Savet Evrope o postupcima koje preduzima u slučaju nestalih beba. Akcionim planom, međutim, nije precizirano kada bi zakon o nestalim bebama mogao biti usvojen.

Evropski sud za ljudska prava presudio je u martu 2013. godine da Srbija mora da isplati Z. Jovanović 10.000 evra odštete i da joj obezbedi informacije o sudbini njenog novorođenčeta koje je nestalo iz porodilišta u Ćupriji pre više od 30 godina.

Isti model primenjivaće se na više stotina slučajeva nestanka beba iz porodilišta u Srbiji. Rok za izvršenje presude bio je 9. oktobar 2014. godine.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.