Rusi na Zlatiboru grade kliniku za narkomane!
Foto: Stock

Pomažu ovisnicima

Rusi na Zlatiboru grade kliniku za narkomane!

Po nalogu Ministarstva zdravlja iz Moskve, Rusi hoće na Zlatiboru da otvore lečilište po uzoru na ona koja pod njihovim patronatom postoje u SAD, Nemačkoj, Izraelu i Tajlandu
Objavljeno: 07:33h

Predstavnici ruskog Nacionalnog saveza za suzbijanje droge juče su obišli Zlatibor tražeći lokaciju za kliniku za lečenje bolesti zavisnosti, objavio je "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po nalogu Ministarstva zdravlja iz Moskve, Rusi hoće na Zlatiboru da otvore lečilište po uzoru na ona koja pod njihovim patronatom postoje u SAD, Nemačkoj, Izraelu i Tajlandu.

- Došli smo u Srbiju da sagledamo mogućnosti za otvaranje centra za suzbijanje narkomanije i uverili se da Zlatibor pruža odlične klimatske uslove. Naša metodologija lečenja, koja se primenjuje 11 godina, ne poznaje upotrebu medikamenata, već predavanja i razne fizičke aktivnosti - najavio je Nikita Lušnikov, predsednik Nacionalnog saveza za suzbijanje droge.

U Rusiji i ostalim zemljama gde se narkomani leče po ovom sistemu, praksa je pokazala, dodao je Lušnikov, da od 10 zavisnika četvoro zauvek ostavi drogu. U zlatiborskom centru tretirani bi bili zavisnici iz Srbije.

Uz Lušnikova na Zlatiboru juče su boravila i dvojica bivših zavisnika od heroina koji se u procesu lečenja pojavljuju kao predavači.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.