Odrekao se plate i dao je ugroženima: O njemu priča cela Srbija! (FOTO)
Foto: Printscreen / Facebook / Srđan Aleksić

humanitarac

Odrekao se plate i dao je ugroženima: O njemu priča cela Srbija! (FOTO)

Lep gest advokata Srđana Aleksića, zamenika predsednika Skupštine opštine "Medijana" koji se odrekao 50.400 dinara. Kaže da lepo živi od svoje osnovne profesije
Objavljeno:

Advokat Srđan Aleksić ispunio je predizborno obećanje i svoju platu zamenika predsednika Skupštine opštine "Medijana" podelio - socijalno ugroženim osobama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njegovi saradnici su nedavno uručili, na pet jednakih delova, iznos od 50.400 dinara Sonji Nešković, samohranoj majci sa četvoro dece, i Mariji Janković, samohranoj majci sa dvoje dece, učesnici oružanih sukoba kao dobrovoljac na Kosovu i Metohiji.

Deo plate predat je Gordani Živković, predsednici Udruženja rehabilitatora roditelja dece ometene u razvoju, i Biljani Jovanović, predstavnici Udruženja samohranih majki.

Aleksić je novac donirao i Jeleni Nikolić, violinistkinji iz Jagodine, čija je baka apelovala da joj se pomogne nakon položenog prijemnog ispita na prestižnom Fakultetu muzike i plesa u Kelnu.

- Nastaviću svoju platu zamenika predsednika Skupštine da delim onima kojima je neophodna pomoć - kaže Aleksić. - Na ovaj način želim da podstaknem i druge ljude u vlasti, ali i u opoziciji koji imaju novac zarađen u svojim profesijama, da te politički "zarađene" plate daju onima kojima je mnogo potrebnija.

Advokat Aleksić navodi i da je došlo do socijalnih razlika poslednjih godina, a da on za svoje potrebe ima dovoljno od advokature.

- A postoje ljudi u opštini "Medijana" i Nišu koji jedva krpe kraj s krajem, i ne vidim razloga što njima ne bi dao tu platu - veli niški advokat. - Nije u redu da neko bahato troši "narodni" novac, a neki nemaju za preživljavanje.

Aleksić je poznat po humanim gestovima. Kupio je novogodišnje paketiće za romsku decu, zatim je uplatio 50.000 dinara na poziv pripadnika Žandarmerije da se spase porodični dom porodice Panajotov iz Pasi Poljane, svakog meseca je učestvovao u humanitarnim kampanjama...

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.