NADA I DUNJA ZNAJU KAKO DA KUVANJE POSTANE ZANIMLJIVIJE: I to sve pomoću MOBILNE APLIKACIJE koju su SAME NAPRAVILE!
Tim Narandže, Nada Trajković i Dunja Dimitrijević, Foto: Emilija Jovanović, Privatna arhiva

veoma korisna app

NADA I DUNJA ZNAJU KAKO DA KUVANJE POSTANE ZANIMLJIVIJE: I to sve pomoću MOBILNE APLIKACIJE koju su SAME NAPRAVILE!

GrickApp omogućava da se na osnovu sastojaka koji se nalaze u frižideru korisnika izabere recept i napravi lista za kupovinu

Objavljeno:

Iako je poslednju godinu obeležila epidemiološka situacija, kompanija Telekom Srbija je i ove godine uspešno organizovala jubilarni deseti Mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje, ali u on-line obliku, što je bila novina, kao i izazov za sve.

Za pet najboljih aplikacija proglašene su: Dreamscape, tima Augmentum iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, E-help, tima F&A iz Gimnazije Mladenovac, Livecart, tima MemoEasy iz niške gimnazije „Bora Stanković“ i NDP i GrickApp, timova FikiCar i Narandže iz Računarske gimnazije u Beogradu.

10. mts app konkurs, Mts app konkurs
foto: printscreen/youtube/mts

- Na ovaj način, dobijene su kvalitetne i napredne aplikacije koje imaju i dodatnu društveno odgovornu, edukativnu poruku i korisnu primenu - istakla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Svi članovi pobedničkih timovova nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a za svoje učešće u ovako velikom projektu imali su samo reči hvale. Na njemu su imali priliku usavršiti svoja znanja i veštine koje su stekli u dosadašnjem školovanju i ostvarili su mogućnost takmičenja na Regionalnom app izazovu.

Ovoga puta potrudili smo se doći do članova tima Narandže, Nade Trajković i Dunje Dimitrijević iz Računarske gimnazije, kako bismo saznali više o samoj GrickApp aplikaciji i otkrili njihove dalje planove.

Nada Trajkovic, Dunja Dimitrijević, Tim Narandže, Grickapp
foto: printscreen/youtube/mts

GrickApp omogućava da se na osnovu sastojaka koji se nalaze u frižideru korisnika izabere recept i napravi lista za kupovinu. Brzo i lako se mogu dodati recepti i podeliti sa ostalim GrickApp korisnicima. Recepte koji se korisniku posebno svide, moguće je označiti i kasnije im lakše pristupiti.

Najpre nas je interesovalo odakle je potekla ideja za nastanak same aplikacije, za čiji je nastanje, kako kažu, trebalo oko mesec dana.

- Na ideju da napravimo ovu aplikaciju došle smo proleća prošle godine, kada smo svi bili u svojim kućama, jeli iz dosade i nakon nekog vremena, jela koja smo pripremali su dosadila. Bila je potrebno na jednostavan i brz način doći na ideju za neki novi recept - objasnile su.

Na pitanje da li je aplikacija zaživela i ima li planova za njenu dalju nadogradnju, odgovorile su:

- Naši prijatelji već imaju instaliranu aplikaciju, ali za sada još uvek nije u planu njena dalja i šira upotreba. Iako aplikacija za sada radi sve što je potrebno, prostora za nadogradnju i usavršavanje uvek ima - rekle su.

Upitali smo ih, smatraju li da će ženi modernog doba ova aplikacija uštedeti vreme i kome će sve biti od koristi.

- Smatramo da GrickApp pomaže svakom ko je raspoložen i ima želju da nauči da kuva, kao i onim iskusnijim koji bi da podele svoje savete sa mlađima - pojasnile su.

Interesovalo nas je da li će aplikacija možda u budućnosti imati opciju za one sa posebnom vrstom ishrane, kao što su dijabetičari, bebi ishrana, rekle su:

- Kako je aplikacija tek nastala, još uvek nismo razmišljale o tome, ali smatramo da je to veoma korisna opcija i dobra ideja - složile su se.

Za sam kraj razgovora, rekle su nam nešto i o svojim planovima za budućnost, a to je da svakako planiraju nastaviti sa bavljenjem informacionim tehnologijama, sa velikom verovatnoćom - na Računarskom fakultetu.

Veliko BRAVO svim učesnicima u 10. MTS APP konkursu i svim mladim talentima Srbije za svaku novu ideju.

Kako se vama dopada aplikacija Tima Narandže, smatrate li je i vi veoma korisnom u modernom svetu punom inovacija?

Pišite nam vaše komentare...

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.