TRI GODINE NAKON ŠTO JE PRIJAVILA JELIČIĆA: Marija Lukić osnovala fondaciju za zaštitu žena žrtava nasilja
Marija Lukić, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

osnovala fondaciju

TRI GODINE NAKON ŠTO JE PRIJAVILA JELIČIĆA: Marija Lukić osnovala fondaciju za zaštitu žena žrtava nasilja

Sva neophodna dokumentacija su predata Agenciji za privredne registre u Kraljevu, a sedište Fondacije biće u Brusu, sa ciljem da se skrene pažnja na ugroženost prava žena posebno u unutrašnjosti

Objavljeno:

Kako saznajemo, Marija Lukić iz Brusa, žrtva nekadašnjeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, osnovala je fondaciju koja će se baviti zaštitom žena od seksualnog zlostavljanja.

Ona kaže da je fondacija s njenim imenom simbolično osnovana na 8. mart - Međunarodni dan žena, trogodišnjicu od kad je Jeličića prijavila za seksualno zlostavljanje.

- Nije mi bilo na pameti sve ovo kada sam pre tri godine skoro osam sati provela u kancelariji načelnika UKP-a, uplakana i slomljena, ali danas, simbolično - evo nas! Tek nakon što sam pomogla sebi, spremna sam da pomognem drugima. Do kraja - napisala je Marija Lukić na svom Tviter nalogu.

Sva neophodna dokumentacija su predata Agenciji za privredne registre u Kraljevu, a sedište Fondacije biće u Brusu, sa ciljem da se skrene pažnja na ugroženost prava žena posebno u unutrašnjosti.

Osim nje, koja je osnivač Fondacije, Upravni odbor će činiti advokati Milena Vasić i Ljubodrag Vuković i glumac Stojan Đorđević.

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.