OSEĆAM SE KAO SUPERMEN: Prvi Srbi koji su primili AstraZeneku su nam otkrili ZANIMLJIVE DETALJE (VIDEO)
Bili smo u Belekspocentru, Foto: Espreso Ilustracija

BRITANSKA VAKCINA STIGLA U SRBIJU

OSEĆAM SE KAO SUPERMEN: Prvi Srbi koji su primili AstraZeneku su nam otkrili ZANIMLJIVE DETALJE (VIDEO)

Ukupan broj obolelih na teritoriji Republike Srbije prema statistici Instituta za javno zdravlje Srbije ''Milan Jovanović Batut'', u poslednja 24 časa iznosi 2.956

Objavljeno:

U Srbiji je pre dva dana stiglo 150.000 doza vakcine AstraZeneka, britansko-švedske farmaceutske kompanije. Podsetimo, danas je na više punktova u Srbiji počela vakcinacija ovom vakcinom, čija se druga doza dobija nakon 12 nedelja.

Ekipa Espresa je bila na jednom od punktova u Belexpocentru, na kojima se danas obavlja vakcinacija britanskom vakcinom protiv kovida-19 farmaceutske firme AstraZeneka i pitali smo ih zašto su se odlučili baš za tu vakcinu.

Njihovi odgovori su nas iznenadili:

Beograđanin Jovan nam je rekao da se on nije odlučio na britansku, već je ona bila jedina opcija. Na naše pitanje da li očekuje stabilizaciju situacije, kazao je da verovatno hoće.

''Nadajmo se! To nam niko ne može garantovati'', kazao je Jovan.

Druga sugrađanka nam je odgovorila da je prvobitno izabrala Fajzerovu vakcinu zbog putovanja u Beč, međutim nije dobila poziv za vakcinaciju, pa se odlučila na AstraZeneku.

''Sećam se kad su bile velike boginje, ljudima su vakcine davali na ulici'', kroz smeh nam je objasnila.

Jedan od vakcinisanih AstraZenekom je rekao da se nakon vakcinacije oseća kao da je nije ni primio, dok nam je drugi naglasio da se oseća kao ''Supermen'' i da mu je apsolutno svejedno koja je vakcina u pitanju.

Dok je druga ispitanica jasno naglasila da '' Vakcina je vakcina'', i ''Mislim da je to dobro za sve nas''.

Ukupan broj obolelih na teritoriji Republike Srbije prema statistici Instituta za javno zdravlje Srbije ''Milan Jovanović Batut'', u poslednja 24 časa iznosi 2.956, a broj preminulih 14.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.