Ivan Lalić, Marija Laganin i Tajana Zadravec dobitnici nagrade Predvodnik/Predvodnica za 2016. godinu!
Foto: Promo

Čestitamo

Ivan Lalić, Marija Laganin i Tajana Zadravec dobitnici nagrade Predvodnik/Predvodnica za 2016. godinu!

Laureati su predvodili inicijativu „Miksalište - multikulturalni centar za izbeglice i lokalnu zajednicu“, čime su doprineli pozitivnim društvenim promenama tokom izbegličke krize 2015. godine
Objavljeno: 14:25h

Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije dodelilo je nagradu Predvodnik/Predvodnica“ za 2016. godinu Ivanu Laliću, Mariji Laganin i Tajani Zadravec, kao grupi pojedinki i pojedinaca koji dele zasluge za rad tima „Miksalište - multikulturalni centar za izbeglice i lokalnu zajednicu“, za njihov doprinos pozitivnim društvenim promenama koje su postigli tokom izbegličke krize 2015. godine. Laureatima će nagradu uručiti Kajl Skot, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, na svečanosti koja će večeras biti održana u njegovoj rezidenciji, saopštila je ova organizacija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Komisija za dodelu nagrade, koja je radila u sastavu prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu (predsednik Komisije), prof. dr Snježana Milivojević, profesorka na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Stela Jovanović, samostalna stručna saradnica na poslovima strateškog planiranja u kabinetu gradonačelnika Niša i počasna konzulka Slovačke u Republici Srbiji, mr Marko Vujačić, istraživač u Evropskoj istraživačkoj akademiji Beograd, i Tijana Hrkalović, pomoćnica atašea za kulturu u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, odlučivala je između dvanaest pristiglih prijava" kaže se u saopštenju.

U obrazloženju dodele nagrade, Komisija je istakla da su laureati pokazali nesvakidašnje predvodništvo u jeku izbegličke krize: njihova aktivnost u timu „Miksalište“ široko je motivisala društvo i podstakla masovnu mobilizaciju građanki i građana na pružanju pomoći.

Komisija smatra da napori tima „Miksalište“ dugoročno pomažu razvoj društva kroz promociju pozitivnih vrednosti liderstva, lične inicijative, volonterizma, kao i altruizma u doprinosu lokalnoj zajednici i društvu. Pravovremenom i ostvarljivom akcijom laureati su direktno uticali na olakšanje teškog položaja izbeglica i migranata koji su prolazili kroz Srbiju.

U širem globalnom smislu, laureati su doprineli ostvarivanju univerzalnih vrednosti pravde, humanizma, solidarnosti, poštovanja ljudskog dostojanstva i bratstva među ljudima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.