VOZILE SMO KAJAK PO DUNAVU USRED ZIME! Ovo MORATE DA PROBATE, BG izgleda SKROZ DRUGAČIJE, iskustvo je LUDO! (VIDEO)
Sjajna zabava, Foto: Espreso

avantura

VOZILE SMO KAJAK PO DUNAVU USRED ZIME! Ovo MORATE DA PROBATE, BG izgleda SKROZ DRUGAČIJE, iskustvo je LUDO! (VIDEO)

Prvo što smo primetili jeste da nam uopšte nije bilo hladno, adrenalin je odmah skočio, a Dunav ko Dunav, nemiran, vuče na svoju stranu, ali i mi na našu

Objavljeno:

Beograđanin Danijel Đorđević godinama je živeo u inostranstvu, bavio se sportskim aktivnostima među kojima je i vožnja kajaka, a onda je rešio da se vrati u Srbiju, gde je sa sobom poneo i veliko iskustvo koje će kasnije naići na interesovanje ljudi u Srbiji, ali i kod turista koji dolaze da posete našu zemlju.

Osnovao je sportsku organizaciju "No Fat, No Stress" i počeo da "voza" kajakom ljude po Dunavu, Savi i Tisi, a sada je došla na red i ekipa Espresa da "prevesla" Dunav.

kajak
foto: Emilija Jovanović

Kao što smo već pisali, Danijel organizuje i zimske avanture kajakom, on je ujedno i instruktor, tako da ako ne znate ni kako izgleda kajak, a volite da vas adrenalin dobro prodrma, Đorđević će vas spremiti za samo 15 minuta i moći ćete da zaveslate bez straha, a doživećete nešto što niste nikada u životu.

Prvo smo došli do Keja gde nas je malo pre 11 časova čekao Danijel sa spremnim kajacima i opremom. Ako želite i sami da se prijavite potrebno je da to uradite dan ranije, a u poruci će vam Đorđević do detalja objaniti kako treba da se obučete i šta da ponesete sa sobom. Da instruktor ništa ne propušta slučaju videli smo kada smo stigli (ne baš adekvatno obučeni) i kada nam je dao nepremočive jakne, ali i torbe u kojima smo mogli da spakujemo sve, a da nam se ništa ne pokvasi.

Takođe, dobili smo i prsluke, a na pitanje šta ako upadnemo u vodu Danijel nam je samo rekao: Nećete se udaviti, to vam garantujem svojim životom, bićete izvučene iz vode za sekund!

Usledila je kratka obuka, kako se koriste vesla, kako se skreće, koči i ide u rikverc, a onda smo sele u kajak, PRVI PUT U ŽIVOTU!

Prvo što smo primetili jeste da nam uopšte nije bilo hladno, adrenalin je odmah skočio, a Dunav ko Dunav, nemiran, vuče na svoju stranu. Međutim, uz podršku Danijela strah je ubrzo nestao, a mi smo zaveslali ka Gardošu.

Išli smo kraćom rutom koja je trajala nešto više od sat vremena, a obično avanture traje po nekoliko sati.

kajak
foto: Espreso

Da vam sada pričamo o tome šta se sve vidi sa Dunava, kakav je osećaj kada ste u malom kajaku i imate u rukama samo veslo koje se bori sa drugom najvećom rekom u Evropi i koliko voda može da vas umiri, stvarno ne vredi! Ljudi, ovo morate da probate, mnoge stvari u životu propuštamo, jer mislimo da je tamo negde u drugoj zemlji bolje, a ispred nosa su nam vredne i dragocene stvari koje mogu samo da vam ulepšaju život i ništa više!

1 / 5 Foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.