Drama u Kragujevcu: Izvršitelji izbacili porodicu sa petoro dece iz kuće. Otac pokušao da se spali! (FOTO) (VIDEO)

Ostali bez krova nad glavom

Drama u Kragujevcu: Izvršitelji izbacili porodicu sa petoro dece iz kuće. Otac pokušao da se spali! (FOTO) (VIDEO)

U Kragujevcu se odigrala mala drama kada je porodica sa malom decom prinudno iseljena iz kuće
Objavljeno: 21:57h

U naselju Male Pčelice, u Kragujevcu, odigrala se prava drama u kojoj je porodica sa petoro maloletne dece, iseljena iz kuće, koja je, zbog duga od oko 5.000 evra prema privatnim poveriocima prodata sudskim putem. Još jedna katastrofa u Brčkom: Tužna priča napuštene dece zbog koje će vam poći suze! (VIDEO) Iseljavanje porodice zahtevao je privatni izvršitelj, kako bi novog vlasnika pruzeo posed. Porodica se, tokom višesatnih pregovora sa predstavnicima Centra za socijalni rad, policije i lekara, opirala iseljavanju, ali je na kraju morala da napusti kuću. Vlasnik kuće, Dragan Arsenijević, tokom drame polio se benzinom i pretio da će se zapaliti.

Print Screen YouTube
Porodica Arsenijević, i petoro dece, morala je da se iseli iz kuće od 170 kvadrata, jer je tako naloženo po zakonu. Oni su kuću ''izgubili'', zbog duga od oko 5.000 evra, koji je prema privatnim licima imao pokojni otac Dragana Arsenijevića, a koji je preminuo još 2004. godine. Sud, 2012. donosi presudu o namirenju privatnih poverilaca prodajom nepokretnosti. - Kuća je procenjena na 44 hiljade evra, možda malo više. Bila je šest puta na licitaciji, niko se nije javljao. I onda je Sud prodao kuću, usmenom pogodbom, čoveku, za milion i 100 hiljada dinara. Taj vlasnik sada želi da proda kuću. Mi smo njemu ponudili da mu vratimo tih milion i po i da ga još častimo preko, koliko god budemo mogli da sakupimo novca. Međutim, on neće to, hoće da mu platimo 80 hiljada evra, za ovu našu kuću - rekla je Sanja Arsenijević, supruga Dragana Arsenijevića.
Print Screen YouTube
Vlasniku se u međuvremenu pogoršalo zdravstveno stanje, pa je hitno prevezen u Klinički centar. Podršku porodici pružile su brojne komšije, uz ocenu da je mnogo nepravilnosti u ovom slučju. - Mnogo je nepravilnosti u ovom slučaju, što smo saznali. Ja sam igrom slučaja bio sa Draganom, pomagao mu, otišli smo do Suda. Nije odgovoreno na mnoge žalbe i prigovore koje je on ulagao. Zatim, nije ispoštovano ni pravo kupovine prečeg - kazao je za RTK Draganov komšija, Đuro Mićunović.
Print Screen YouTube
- Uz izjavu izvršitelja 'Zašto je rađala toliko dece', - jel to prirodni priraštaj? U ovoj našoj ulici ima 14 kuća i samo četvoro male dece. Ovde ima petoro. I sad mi treba da dozvilimo da se ta žena istera iz kuće sa tom decom. To je sramota - kaže Draganov komšija, Ilija Belošević. Slučaj iseljavanja porodice Arsenijević, urađen je po Zakonu, kažu u Komori izvršitelja Srbije. Ivan Milošević, savetnik za medije, rekao je da su Arsenijevići, praktično vlasništvo nad kućom izgubili još 2012. godine, zbog namirenja duga prema poveriocima.To znači da je od trenutka prodaje kuće, porodica Arsenijević živela u nekretnini koja nije njihova i koja sada ima novog vlasnika.
Print Screen YouTube
Pošto su odbijali da se isele, direktno su kršili Zakon, navodi Milošević. Sada je Zakon namiren, ali se postavlja pitanje i da li je sve pravedno. Porodica sa petoro dece, uzrasta od godinu i po do 10 godina, odbila je smeštaj u Sigurnoj kući koju je obezbedio Centar za socijalni rad, i posle iseljavanja privremeno se smestila kod rođaka i prijatelja.

rtk.co.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.