Boban Stojanović: Voleo bih da Karleuša dođe na Paradu, Šešelja ne želim ni da vidim! (VIDEO)
Foto: Petar Lazović

espreso intervju nedelje

Boban Stojanović: Voleo bih da Karleuša dođe na Paradu, Šešelja ne želim ni da vidim! (VIDEO)

Bez imalo dlake na jeziku gej aktivista govorio je o Vučiću, Šešelju i Nikoliću, ali i o tome kako je njegova porodica prihvatila činjenicu da je homoseksualac
Objavljeno: 13:06h

Boban Stojanović jedan je od najpoznatijih gej aktivista u Srbiji. Poslednjih godina učinio je mnogo kako bi javnost u našoj zemlji bila upoznata s pravima LGBT populacije, ali i o tome koliko je važno da se manjine ne diskriminišu u društvu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sledeće nedelje očekuje nas šesta po redu gej parada u Beogradu. Povodom toga Stojanović je u intervjuu za Espreso pričao o tome ko će sve doći na paradu i koliko ljudi očekuje.

Stojanović je bio gost i naše emisije Espreso Tviter, a tu emisiju možete pogledati OVDE.

Bez imalo dlake na jeziku govorio je i o tome šta misli o Aleksandru Vučiću, Vojislavu Šešelju i Tomislavu Nikoliću, ali i o tome kako je njegova porodica prihvatila činjenicu da je gej.

foto: Petar Lazović

Slogan ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu je "Ljubav menja svet". Hoće li ljubav posle ove parade stati na put homofobiji i dovesti do solidarnosti prema pripadnicima LGBT populacije u Srbiji?

- Verujem da ćemo ovom Paradom postići ne samo to da bude manje homofobije već da težimo boljem svetu kao takvom. Treba da gradimo jedno društvo koje je dobro za sve nas, a to će biti onda kada imamo manje predrasuda, kada se ne budemo opterećivali glupim stvarima.

foto: Stefan Jokić

Koje poznate ličnosti su najavile dolazak na ovogodišnju Paradu?

- Uvek imamo veliki broj javnih ličnosti na Prajdu, iz političkog života pa sve do onih iz kulturnog života grada Beograda i Srbije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.