Profesorka isprozivala LGBT populaciju na Fejsbuku i popila uslovnu kaznu!
Foto: Stock

sve zbog fb

Profesorka isprozivala LGBT populaciju na Fejsbuku i popila uslovnu kaznu!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio profesorku engleskog jezika iz Srednje mašinske škole u Novom Sadu Jelenu Popović Ivanović
Objavljeno:

Ona je osuđena na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, s rokom provere od jedne godine, zbog komentara na profilu na Fejsbuku punih netrpeljivosti prema LGBT populaciji, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 30. maja 2016. kojom je Popović Ivanovićeva osuđena zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije. Kazna zatvora je uslovna, pa se neće izvršiti ukoliko ne ponovi krivično delo u roku od jedne godine. U presudi se navodi da je Popović Ivanovićeva osuđena, jer je sredinom septembra 2011. godine u Novom Sadu zagovarala ideje koje "podstrekavaju mržnju, diskriminaciju protiv pripadnika homoseksualne populacije, a koje su zasnovane na njihovom seksualnom opredeljenju kao ličnom svojstvu". Ona je na zidu svog profila na Fejsbuku postavila, između ostalog, poruku:

"Samo da se izvrištim, ne obraćajte pažnju: evo vam vaš projekat o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljujete narod. Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem stoko pederska. Nemoj da me je neko kritikovao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim! Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti; Kad vam neko opsuje kevu treba ga mletnuti u njušku da se nauci pameti. Kada vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji odvalite ga bre od batina!", objavio je Apelacioni sud.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.