DOKTORKA MACURA DALA NOVE SAVETE SVIM METEOROPATAMA: Jako je važno da je poslušate
Nada Macura, Foto: Marina Lopičić

VREMENSKE PROMENE

DOKTORKA MACURA DALA NOVE SAVETE SVIM METEOROPATAMA: Jako je važno da je poslušate

Ove pretumbacije vremena svakako će uticati i na raspoloženje i na bolest asmatičara, respiratornih pacijenata, srčanih pacijenata i hipertoničara

Objavljeno:

Doktorka Nada Macura poznata je po svojim savetima građanima Srbije, a posebno u onom periodu kada se događaju nagle vremenske promene.

- Ove pretumbacije vremena svakako će uticati i na raspoloženje i na bolest asmatičara, respiratornih pacijenata, srčanih pacijenata i hipertoničara. Ono što mogu da kažem, moguće je osetiti umor, malaksalost, vrtoglavicu, glavobolju, variranje pritiska, koje može dovesti do zabune kod pacijenata pri upotrebi terapije - naglašava doktorka Macura.

Pored regulisanja ishrane, koja treba da bude laganija, s obzirom na to da smo skoro izašli iz praznika, važna je i aktivnost, koja prema rečima doktorke Macure, treba da bude prilagođena godinama.

-Ishrana treba da bude prilagođena, da nije preterano jaka, najbolje je jesti zeleno povrće, jer ono štiti i od virusa. Dosta voća, limuna, čajeva, odmora, spavanje najmanje šest sati. Više šetnje, ali ne treba preterivati ni sa skidanjem garderobe - kaže doktorka Nada Macura.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.