VUČIĆ: Snimanje filma o Jasenovcu je HRABAR čin i veoma je VAŽAN za našu DECU!
Jasenovac, Foto: Beta/Lana Slivar Dominić

film o jasenovcu

VUČIĆ: Snimanje filma o Jasenovcu je HRABAR čin i veoma je VAŽAN za našu DECU!

Vučić je rekao da je pogledao radnu verziju filma, u kojoj su glumci fantastični i preporučio građanima da ga pogledaju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Predrag Gaga Antonijević pokazao veliku hrabrost time što je snimio film "Dara iz Jasenovca", dodajući da je film važan ne samo zbog sveta, već je važniji zbog nas, jer naša deca više ne znaju za Jasenovac.

Vučić je, za TV Prva, kazao da su režiser Antonijević i Nataša Drakulić koja je napisala scenario za ovaj film veoma hrabri što su prihvatili da urade ovaj film.

- Molio sam mnoge ljude da naprave taj film uz podršku države, ali niko neće, jer postoji bivša jugoslovenska mafija koja ne da da se priča o srpskim žrtvama. Ta mafija postoji u regionalnoj kinematografiji I kod nas - naglasio je on.

Vučić je rekao da je pogledao radnu verziju filma, u kojoj su glumci fantastični i preporučio građanima da ga pogledaju.

- Ranije sam mislio da je takav film o Jasenovcu važan zbog sveta, a sada mislim da je važniji zbog nas, jer naša deca više ne znaju za Jasenovac, šta je srpska istorija. Stefan Nemanja je konačno došao iz rodne Ribnice kući, konačno se neko setio heroja sa Košara - dodao je on.

Vučić je kazao da moramo da gajimo kulturu sećanja, ne da bismo druge mrzili, jer mi smo veliki što ne mrzimo, i što želimo da budemo sa narodom u okruženju.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.