ŽENAMA SE GLEDA U GRUDI, ZA SVE SU KRIVE, ŠEFOVI IH ONAKO GLEDAJU, PITAJU HOĆE LI JOŠ DECE: Ovo su SIMPTOMI bolesti
Žene, Foto: Profimedia

žene SU ŽRTVE

ŽENAMA SE GLEDA U GRUDI, ZA SVE SU KRIVE, ŠEFOVI IH ONAKO GLEDAJU, PITAJU HOĆE LI JOŠ DECE: Ovo su SIMPTOMI bolesti

Ono što svakoj ženi ide na živce, a toliko je utemeljeno u našem društvu, jeste da joj se stalno, iznova i iznova gleda i prati njen fizički izgled...

Objavljeno:

Kao slabiji pol, žene su često bile i biće izložene različitim neprijatnostima, kako na radnom mestu, u društvu, tako i u porodici.

Kako smo od mnogih žena mogli čuti, jedna od neprijatnosti sa kojojm se susreću kada pređu tridesete, prilikom traženja posla često budu besramno pitane o planiranju potomstva.

Ukoliko joj je radno mesto na poziciji sekretarice, to često vuče sa sobom negativnu konotaciju - direktorove ljubavnice.

Jedna srpska tviterašica odlično je opisala položaj žene u ovim krajevima sveta:

Zatim, ono što svakoj ženi ide na živce, a toliko je utemeljeno u našem društvu, jeste da joj se stalno, iznova i iznova gleda i prati njen fizički izgled... Pa tako, kada sretnemo neku komšinicu koju dugo nismo videli, prvo što će reći jeste: "Jao, malo si se ugojila" ili "Nešto si se osukala" ili "Dobro izgledaš".

Takođe, na njen teret pada i ako dete nije lepo vaspitano i koristi ružne reči. Teško ćete čuti: "Eto, tata ga nije lepo vaspitao", već uvek: "Sram te bilo, to idi reci svojoj mami, koja te je tako lepo vaspitala."

Žena je redovno predmet ogovaranja od strane društva i uvek joj se meri kad je došla, ko ju je dovezao, kako se obukla, pa neretko čujemo i komentare: "Da li ju je muž video kad je izašla iz kuće onako polugola".

Ako ne daj Bože, pored sebe ima nasilnika, za to je "naravno" kriva ona, jer "sigurno" je svojim ponašanjem to izazvala u njemu.

Ako odluči da se razvede, često nailazi na osude okoline i komentare: "Sad će deca odrastati bez oca".

Ukoliko iz nekog razloga ne želi ili ne može da se ostvari u ulozi majke, biva surovo "žigosana" od strane društva, jer se majka smatra glavnom ulogom u životu jedne žene. A ako je iz nekog razloga nema, njena vrednost žene se smanjuje...

Takođe, ženama se na teret stavljaju svakakve krivice, počevši od toga ako kuća nije uredna, preko toga da je muž vara, pa čak i ako kojim slučajem nije u dobrim odnosima sa njegovom rodbinom.

Skloni su da je etiketiraju kao lošu majku, ako je poželela jednom u dve nedelje otići na piće sa prijateljicama, jer: "Briga je za decu, samo misli na izlaske".

Ali ako malo bolje sagledamo stvari, od svega što im se stavlja na teret, jedino su krive što su ĆUTALE.

Zato, žene, budite hrabrije i ne plašite se da glasno progovorite! Jer kad progovorite, MOŽETE APSOLUTNO SVE!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.